Sveriges häftigaste handbollsklubb

Final i USM!

2023-05-04

I takt med att A-laget ska gå in i en tuff semifinalserie mot Hammarby så är det äntligen dags för svenska mästerskapen för ungdomar att avgöras. Finalsteget avgörs uppe i Uppsala där vi IFK:are kan vara stolta när vi säger att vi har två lag som slåss om medaljerna. Väl uppe i Uppsala är det åtta lag i varje åldersklass som tampas om att kunna titulera sig svenska mästare. Vi har lyckats kvalificera oss i P16-klassen samt i P18-klassen.

P16-killarna ställs mot Ystad IF, Skånela samt OV Helsingborg. En stentuff grupp där Ystad IF, som för övrigt har IFK-kopplingen Colin Tönnessen som är son till Stian, är favorit. Killarna har visat stort hjärta och kämparanda i tidigare delar av Ungdoms-SM bland annat när man vände underläge till vinst på hemmaplan mot HK Malmö och kopplade ett grepp om avancemanget till finalsteget. Inför finalsteget kommer det ettriga och tuffa försvarsspelet bli nyckeln för att gå långt.

P18-killarna ställs mot Guif, Alingsås och Önnered. Det kommer bli tre tuffa matcher för våra herrjuniorer som består av en duktig och ambitiös grupp som denna säsong till största del spelat i Näsby som är vårt lag i division 3 och vårt B-lag IF Kristianstad som huserar i division 1. Här har killarna gjort det fantastiskt och Näsby avancerade till division 2 och IF säkrade kontraktet för att stanna kvar i division 1 (vilket är den högsta division ett b-lag får spela i). Väl i Uppsala så är det väldigt små marginaler och det kommer vara dagsform och vilka spelare man kommer kunna sätta på banan i form av skador och sjukdom som kommer att avgöra om man spelar semifinal eller match om 7-8 plats.

Hela föreningen önskar killarna lycka till och vi hoppas på täta matcher, många brandgula segrar men framför allt ett minne för livet!

LYCKA TILL KILLAR!! DET ÄR VI SOM ÄR IFK!!
PS: På Solidpsort kan man se/köpa matcherna, klicka HÄR

Till nyhetsarkivet