Sveriges häftigaste handbollsklubb

Tung förlust i Stockholm - utjämnat i matchserien

2023-05-07

Tung förlust i Stockholm – utjämnat i matchserien

Efter den imponerande uppvisningen i Kristianstad Arena tidigare i veckan var det med gott mod som IFK Kristianstad begav sig upp till Stochkolm för den andra semifinalen mot Hammarby. Men denna gång blev det ombytta roller och Hammarby kunde till sist vinna med 30–24, ett resultat som innebär att matchserien är utjämnad efter två spelade matcher.

I onsdags bjöd IFK Kristianstad på propagandahandboll hemma i Kristianstad Arena. Allt klaffade och Stian Tönnesen kunde njuta av sitt lags prestation. Men under söndagen skulle Hammarby se till att ge nytt liv till denna semifinalserie.

Det var utsålt i Eriksdalshallen sedan en tid tillbaka och med ett stort publikstöd i ryggen var det hemmalaget som fick den klart bästa starten. Gustav Davidsson och Edwin Aspenbäck hittade luckor i IFK-försvaret och när den sistnämnda gjorde 9–4 för Hammarby, var goda råd dyra för gästerna.

IFK spelade visserligen upp sig en aning, men man kom aldrig närmare än halvtidsresultatet 15–11 i hemmalagets favör, när det var dags för halvtidsvilan. Detta trots att Gustaf Banke och Ludvig Jurmala Åström svarade för imponerande insatser i varsin del av banan.

Inför den andra halvleken var läget ovisst. Skulle IFK resa sig eller skulle Hammarby klara av att hålla avståndet ner till gästerna? Svaret blev inget av det. I stället kunde hemmalaget dryga ut ledningen efter ett starkt ryck i början av den andra akten.

Till sist skrevs slutresultatet till 30–24 i Hammarbys favör, ett resultat som innebär att ställningen i matchserien är 1–1 efter de två inledande semifinalerna.

Nästa match spelas redan på tisdag hemma i Kristianstad Arena. Då får vi hoppas att Andreas Cederholm är tillbaka i spel, efter att ha missat dagens match med en skadekänning.

Till nyhetsarkivet