Sveriges häftigaste handbollsklubb

Helgjuten insats gav ny seger - matchboll väntar

2023-05-09

Helgjuten insats gav ny storseger – matchboll väntar

Komfortabel seger i första matchen, klar förlust i andra matchen.
Egentligen visste vi kanske redan hur den tredje semifinalen mellan IFK Kristianstad och Hammarby skulle gå.
Men IFK gjorde jobbet och imponerade stort när man sprang ifrån Hammarby och vann med hela 33-19. Ett resultat som innebär att IFK kan säkra finalbiljetten på fredag.

I den första semifinalen sprang IFK Kristianstad förbi Hammarby på alla fronter hemma i Kristianstad Arena. Därefter vann Hammarby sin hemmamatch. Och under tisdagen fortsatte IFK trenden, genom att imponera stort inför drygt 3 800 personer hemma i arenan.

Att försöka bygga upp någon spänning kring denna match är en svår uppgift. Detta var hemmalagets match från start till mål. Espen Christensen bommade igen totalt tillsammans med det ramstarka försvarsspelet och i offensiven anfördes av Matias Helt Jepsen och ett magiskt kontringsspel.

Denna kombination gjorde att IFK ryckte åt sig ett tidigt försprång och efter 20 minuter ledde IFK med 10–5, ett resultat som utvecklades till hemmaledning med hela 17–9 när spelarna begav sig in för halvtidsvilan.

En liknande matchbild som i match 1 med andra ord. Även denna gång blev det en relativt avslagen andra halvlek, där IFK fortsatte imponera, samtidigt som Stian Tönnesen fick möjlighet att rotera och ge nästintill hela truppen.

Till sist skrevs slutresultatet till betryggande 33–19. En marginal som i mångt och mycket regisserades av Espen Christensen, som landade på 50 i räddningsprocent och var ett välkommet tillskott efter att ha missat söndagens match.

Segern innebär att IFK leder matchserien med 2–1 och nu har möjlighet att säkra finalbiljetten i fredagens bortamatch mot Hammarby.

Till nyhetsarkivet