Sveriges häftigaste handbollsklubb

Matchboll väntar efter nytt förlängningsdrama

2023-05-25

Matchboll väntar efter nytt förlängningsdrama

För tre dagar sedan lyckades vinna efter dubbla förlängningar uppe i Partille.
Under torsdagskvällen krävdes det ”bara” en förlängning, när IFK till sist stod som segrare med 33–31 och nu är IFK Kristianstad en match ifrån det där SM-guldet.

I måndags utspelade sig en riktig thriller uppe i Partille. Men det var IFK som gick segrande ur striden och inför torsdagens match 3 i Kristianstad Arena var förutsättningarna glasklara. Laget som vann skulle fixa fram dubbla matchbollar inför match 4 uppe i Partille Arena på lördag.

Även i denna match fick IFK en drömstart denna kväll och ledde med 3–0 innan två minuter hade passerat och då slog decibelmätaren i taket. Men gästerna hämtade sig, trots avbräcken i form av Simon Möller och Elias Á Skipagötu. Sävehof gick snabbt upp till likaläge och under i stort sett hela den första akten bytte lagen mål med varandra. Men en stark slutspurt gjorde att IFK kunde gå till halvtidsvila i ledning med 14–12, mycket tack vare ett ramstarkt försvar som anfördes av kusinerna Henningsson.

I den andra halvleken fortsatte sedan det jämna spelet. Sävehof hittade fina luckor i hemmaförsvaret, men då svarade IFK och Markus Olsson i sin egen offensiv. Olsson, som tidigare har svarat för tio respektive 14 mål i de två inledande matcherna, stannade i kväll på åtta mål, men bjöd samtidigt på hela tio assist.

Men trots att IFK-ikonen var ett ständigt hot lyckades Sävehof komma ikapp på nytt och när slutsignalen ljöd var det återigen likaläge och en ny förlängning väntade således.

Men i förlängningen satte IFK ner foten och bestämde sig för att vinna den här matchen. I den första förlängningshalvleken gjorde IFK 3–0, ett ryck som gästerna aldrig hämtade sig från. Där och då gick IFK från 28–28 till 31–28 och även om Sävehof putsade till resultatet kunde IFK till sist vinna med 33–31 och nu finns möjligheten att säkra föreningens första SM-guld sedan 2018 under lördagen.

Till nyhetsarkivet