Avgörande match väntar efter tung förlust i Partille

2023-05-27

Avgörande match väntar efter snöplig förlust

IFK Kristianstad kunde säkra SM-guldet i Partille Arena under lördagen.
Men en blytung andra halvlek sänkte Stian Tönnesens mannar och nu väntar en helt avgörande match i Kristiansatd Arena på måndag.

Efter två raka förlängningssegrar hade IFK chansen att säkra sitt första SM-guld på fem år under lördagen. De brandgula supportrarna vallfärdade de dryga tre timmarna till arenan och fick se sitt lag bjuda på handboll från den högre skolan under matchupptakten. Gustaf Banke stängde igen i buren och i offensiven fortsatte Markus Olsson och Ludvig Jurmala Åström att fira julafton.

Men det var defensiven som satte tonen och efter 20 spelade minuter hade hemmalaget mäktat med fem mål mot det ramstarka IFK-försvaret. Men trots att IFK ledde med 10–5, skulle Sävehof komma tillbaka på nytt och när halva matchen var spelad hade IFK med sig en knapp ledning med 13–12 i ryggen.

Trots den fantastiska första halvleken så var det alltså Sävehof som hade med sig momentum inför den andra halvleken och det syntes. Anförda av Pontus Brolin och Emil Berlin hittade Sävehof-spelarna fina luckor i bortaförsvaret och hastigt och mindre lustigt hade den trygga IFK-ledningen omvandlats till underläge med 16–17 efter 38 minuters spel.

Därefter fortsatte lagen att hålla jämna steg, men när det var dags att avgöra matchen klev Sävehofs Oscar Sävinger fram och stängde igen i hemmamålet. Den unga målvakten räddade skott utifrån, från kanten och från mittsex. Till sist landade Sävinger på över 40 i räddningsprocent och det blev till sist avgörande när Sävehof kunde vinna med 30–28 och tvinga fram en femte avgörande match på måndag.

Match 5 spelas som sagt på måndag hemma i Kristianstad Arena och då ska guldet delas ut. Men en sak är säker på förhand, det kommer bli en handbollsupplevelse utöver det vanliga.