Sveriges häftigaste handbollsklubb

Lottat i European League

2023-07-21

Tuff start på Europaspelet

Det har nu lottats i European League och vi har hamnat i Grupp A tilsammans med:
Nantes - Benfica - samt vinnaren av kvalet mellan Vardar och Rein-Neckar Löwen

Jesper Larsson, Klubbchef:
”Tuffast tänkbara lottning med idel topplag från Frankrike, Portugal och antingen Nordmakedonien eller Tyskland. Det ser ut som en grupp i Champions League så vi får verkligen mäta oss mot de bästa. Ett stort grattis till alla handbollssupportrar i södra Sverige, som får möjlighet att se alla dessa världsstjärnor på nära håll när de kommer till Kristianstad Arena. Självklart ser lottningen väldigt tuff ut och det blir svårt att ta sig vidare, men vi ska spela om det och vi har överraskat förr”

Stian Tönnesen, Huvudtränare:
”Tuff lottning men samtidigt en härlig utmaning med otroliga spelare. Vi är underdogs men hoppas kunna fälla våra motståndare hemma i arenan med publikens hjälp. Det är inte länge sedan Benfica vann European League mot nuvarande Champions League mästarna från Magdeburg och fransmännen är alltid svårspelade. Det här blir en häftig säsong både för klubben och spelarna!”

Då det är en kvalmatch i gruppen så är inte speladatum klara, vi bekräftar dessa så fort datumen är spikade! I varje grupp går 1:an och 2:an vidare till slutspel.

Till nyhetsarkivet