Sveriges häftigaste handbollsklubb

Gustaf Banke lämnar efter säsongen

2024-01-31

Klar för franska ligan

En stor lokal profil får nu chansen att visa upp sig på den stora europiska handbollsscenen. Gustav Banke är klar för franska PAUC från säsongen 2024/2025. IFK Kristianstad tappar en kille som växt både som person och målvakt de senaste åren. Med rötterna i Åhus Handboll kom Gustav till IFK Kristianstad hösten 2017. I tuff konkurrens fick Gustav chansen till en säsong på utlån 2020 med mycket speltid i HIF Karlskrona, vilket gjorde gott och Banke kom tillbaka bättre än någonsin.
Parallellt har Banke vid flertalet tillfällen representerat Sverige i ungdomslandslag och Ligalandslaget under senaste åren.
Gustaf:
"Jag har haft 4 fantastiska år i IFKs a-lag, och utvecklats otroligt mycket som spelare och människa. Jag har älskat varje sekund. Det är en ära att representera IFK Kristianstad och att spela inför den otroliga publiken. Nu har jag fått möjligheten till att testa vingarna i den franska ligan, som alltid har varit mitt stora mål. Jag ser fram emot nya utmaningar de kommande åren, men drömmer först om ett tionde sm-guld för IFK och att sätta en stjärna på bröstet.
IFK Kristianstad kommer alltid att vara hemma för mig, och jag hoppas på ett kärt återseende i framtiden!"

Stian Tönnesen, huvudtränare Herrar A:
**”Självklart roligt för Gustaf som spelat stabilt de senaste åren och är pålitlig i målet. Synd för oss när vi blir av med en målmedveten spelare, men nu får han betalt när han får chansen i en riktigt fin liga." **

Statistik Gustaf Banke 2017-2023
172 matcher
3 mål
2590 skott, 819 räddningar (32%)
300 straffar/shoot outs, 81 räddningar (27%)

Till nyhetsarkivet