Sveriges häftigaste handbollsklubb

Hur är läget Markus?

2024-02-06

I lördagens match skadade Markus Olsson sig, igår kom beskedet att hälsenan är av.

Så här dagen efter det tunga beskedet att hälsenan är av, hur är det med dig?

Jag tycker att den mentala statusen är helt okej. Jag lär mig fortfarande lite vad det innebär att hälsenan har gått sönder och blir lite klokare för varje dag. Mina tankar består mest om hur vardagen som långtidsskadad kommer att se ut och vad det kommer innebära. Samtidigt som det inte finns så mycket man kan göra åt situationen och försöker bara ”sitta lugnt i båten”

Vi som såg matchen, trodde nästan att du halkade på reklamen på golvet, men så var det inte eller? Vad hände egentligen i situationen?

Jag fick en konstig rekyl i foten och trodde jag hade sprungit ihop med domaren, när jag vände mig om till min förvåning såg att domaren inte var i närheten började jag leta efter en söndrig reklamskylt eller dylik men såg att så var inte heller fallet. Så först efter några sekunder började jag förstå att det bara var jag själv inblandad och kände en märklig känsla i foten.

Vem undersökte dig och lämnade beskedet?

Lars Möller Madsen tog hand om mig i Karlskrona och efter lite diskussioner så var det starka misstankar om min hälsena men jag var mest intresserad av matchen som pågick och att trycka in lite energi från bänken där och då. Sen fick Patrick Sigsjö undersöka mig på hemmaplan och då konstaterades en ganska tydligt att hälsenan var mer eller mindre av.

Vad är status, blir det operation nu?

Det blir operation i dagarna. Sen misstänker jag att jag blir liggandes en liten period och kommer kanske inte kommer kunna närvara så mycket kring laget i början. Men förhoppningsvis så är jag på benen snabbt så jag kan finnas runt laget i större utsträckning.

Vet du hur länge du blir borta?

Oklart än så länge, det ser man först under operationen hur illa det är. Men generellt sett 6-9 månader.

Är det något du vill hälsa alla oroliga fans?

Att jag får bli en del av dem på läktaren nu ett tag framöver, sen kommer jag tillbaka till hösten någon gång. Men främst så ser jag fram emot en spännande vår med förhoppningsvis många spännande matcher.

Till nyhetsarkivet