Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK ställs mot spanska Granaollers i kvalet till European League

2024-07-16

Det är en okej lottning, säger Anders Hallberg

IFK börjar hemma mot Granaollers (31/8 kl 15). Returen spelas helgen efter i Spanien (7/9 kl 17). Granaollers slutade på tredje plats i den spanska ligan den gågna säsongen.

Efter 90 minuters väntan var det äntilgen dags att lotta herrarnas European League, tredje sist av bollarna drogs IFK. Kvar att möta fanns tre tuffa motståndare men samtliga härliga publiklag Ystad IF, Bjerringbro Silkeborg och Granaollers. Lotten föll alltså på Granaollers.

  • Det kommer bli en riktigt rolig match för publiken i Kristianstad Arena, säger Henrik Fröberg.

  • Vi lottas mot spanska ligatrean och det är en okej lottning där vi slipper några av de bästa lagen i kvalet. Granaollers är en talangfabrik i Spanien som utvecklat många duktiga handbollsspelare bland annat Joan Canellas och vår tidigigare spelar Marc Cannellas. De är ett bra handbollslag så det kommer bli tuffa matcher, det kommer krävas två bra matcher från oss.
    Vi har en stor tro och kommer göra allt för att nå gruppspelet. Vi ser fram emot dubbelmötet där vi startar hemma och kommer behöva all stöttning på läktaren, säger Anders Hallberg.

Så fort vi fått klartecken på arenafrågan kommer vi att gå ut med förköp till alla säsongskortsinnehavare, därefter kommer det bli ett nytt biljettsläpp till övriga. Mer information kommer på vår hemsida och på våra sociala medier.

Till nyhetsarkivet