IFK vann efter en riktig holmgång!
Det var ett äkta Skånederby helt i publikens smak som utspelade sig denna torsdagskväll i Arenan. LUGI bjöd verkligen upp till hårt motstånd och ledde stora delar av första halvlek innan en stark avslutning från IFK s sida kunde jämna ut det hela i vid pausvilan stod det 14-14.Det var inte utan att man drog sig till minnes den 25 mars 2015 då lundalaget vann med 24-25.
I den andra halvleken var det IFK som startade bäst och kunde skapa en tre-målsledning fram till 19-16. Sedan gick hemmalagets anfallsspel i stå och man brände massor av skott som kom från de mest svåra situationer. LUGI gick ikapp och förbi fram till 19-21 i en period av stor måltorka. Man kom faktiskt så långt som till en tremålsledning 22-25 med 8 minuter kvar. Sedan stängde IFK-försvaret butiken helt. Mario och Philip Henningsson blev större än de någonsin varit och fångade upp anfall efter anfall. Kappelin som kom in i kassen under slutfasen gjorde ett par riktigt svettiga räddningar och IFK kunde göra 6-0 de sista 8 fram till den 61 segern i rad inför 4607 jublande åskådare.
Det var en klassisk derby-match med mycket bök o stök och hårda tag och domarna hade väldigt mycket att stå i bland armbågade ögonbryn och brottningsmatcher.
IFKs målskyttar: Albin L 5, Stig-Tore M 5, mario L 4, Olafur G 3, Viktor H 3, Helge F 2, Gunnar S J 2, Philip H 2, Arnar A 1, Valter C 1