IFK fick bästa tänkbara start på Handbollsligans slutspel när man hemmabesegrade GUIF med 28-23 (16-12) inför 4316 personer.
IFK kom till spel utan en magsjuk Stig-Tore Moen och Helge Freiman som har en skadad magmuskel. I målet inledde Rickard Kappelin.
Det var IFK som var i förarsätet genom hela matchen från Mario Lipovac 1-0 och framåt. Det skall dock sägas att GUIF stretade emot bra och spelade med långa anfall och stort tålamod efter sina resurser.
IFK hade 5-2 och 7-3 och vid 10-6 efter 17 minuter tog Janne Ekman TO. IFK pumpade dock på och när Gunnar Stein Johnsson tryckte in 12-7 tänkte man att IFK skulle döda matchen. Så blev det dock inte. Ola tog TO vid 12-8 efter 22 minuter men GUIF kröp än närmre fram till 12-10 under en period när spelet böljade väldeliga. Albin Lagergren ville dock annat och pricksköt mycket vackert in 13-10. Något senare blev han nerklubbad i golvet i en rätt otäck situation som gav GUIFs Markus Sjöbrink hans andra tvåa efter en längre diskussion mellan domarna där fingret var uppe vid bröstfickan flera gånger.Det var sedan IFK som hade bäst ordning på spelet i halvlekens slutskede och kunde gå till pausvila med ledning 16-12.
I den andra halvleken satt många i publiken och väntade på att IFK skulle döda matchen. Albin ökade till 17-12 men GUIF kämpade på och vid ställningen 18-14 kom en mycket omdiskuterad situation där GUIF får straff. Ollie protesterar och får efter en stund 2 minuter som innan han vet ordet av blir 2+2. Då han redan hade en utvisning blev det till att sätta sig på läktaren och IFK var decimerat i 4 minuter. Givetvis missade GUIF straffen under stor visselorkan från läktaren och Tim kunde utöka till 19-14 men i perioden som följde knappade GUIF in och kom till 20-17 men Philip Henningsson som vaknade till liv i andra dunkar in 21-17. Vid 22-18 efter kvarten spelad gör Rickard Kappelin, som var mycket bra särskilt i den andra halvleken, en kanonräddning och i anfallet efter gör Philip H 23-18. GUIF fortsatte dock att streta emot men när Gunnar Steinn gör 26-21 med 5 minuter kvar var slaget förlorat. Trots TO från Ekman kommer GUIF inte närmre utan IFK kan ta 63 raka och göra 1-0 i kvartsfinalserien.
Mycket bra i hemmalaget var Gunnar Steinn J, Albin L och Rickard K. Även kanterna Tim och Viktor var på alerten och gjorde bra ifrån sig.På det hela taget var det en riktig laginsats med mycket kämpa i dagens match
IFKs målskyttar: Albin L 7 (1), Tim Sörensen 6 (3), Philip Henningsson 5, Viktor Hallén 4, Olafur G 3, Gunnars S J 2, Mario L 1.