Vilken spännande match! Temat inför matchen var försvarsspel. Den som spelade bäst bakåt skulle vinna matchen. Detta speglades genom hela matchen. De första 10 minuterna så gjordes det bara 6 mål sammanlagt.

Halvvägs in i första halvlek hade IFK rivit till sig en 2-målsledning genom bra 5-1 försvar och stundtals fina aktioner framåt. Sen kom det några stela minuter för IFK, vilket gjorde att Malmö kunde gå ikapp och förbi. Men några Kappelin-räddningar senare och kontringar framåt var vi tillbaka i ledningen.

Halvtidsresultatet skrevs till 12-10 efter att Henningsson manglat in ett mål med 5 sekunder kvar av halvleken. Det är svårt att lyfta fram spelare efter första halvlek, en bra laginsats låg bakom ledningen. Skulle någon nämnas så var det Marc Canellas som stack ut mest.

Andra halvlek började IFK i högsta växeln. 10 minuter in i halvleken så hade de ryckt till sig en 6-målsledning, genom bra spel återigen från Canellas. Efter det blev IFK lite stilla ståendes framåt och gjorde bara 2 mål på 12 minuter, innan Helge kastade sig fram och gjorde ett förlösande mål. Ställningen blev då 21-17, ett avstånd som snabbt krympte till 21-19 med 3 minuter kvar.

Då klev en av matchens stora profiler, Arnar Freyr Arnarsson fram och böfflade in 22-19 med 1.30 kvar av matchen. Matchen slutade 23-20, en mycket fysisk match som förväntat.

Matchens lirare i respektive lag blev Adam Lönn och Arnar Freyr Arnarsson. Nu blickar vi framåt mot matchen borta mot Ystads IF på onsdag och sedan CL premiären hemma mot Meshkov Brest.

Målskyttar: Alfred Ehn 5, Arnar Freyr Arnarsson 4, Marc Canellas 4, Philip Henningsson 3, Adam Nyfjäll 2, Antonm Halén 2, Helge Freiman 2, Teitur Örn Einarsson.