Ett riktigt skånederby spelades i Arenan idag. Till en start hade IFK kvar Champios League-tempot i bena och sprang sönder Ystad. Ystad tvingades till att ta sin andra time-out efter 15:12, då stod det 8-2 till IFK.

När vi sammanfattade halvleken så kunde man se att time-outen hade hjälpt dem framåt lite, men inte mycket bakåt. 16-7 stod det i halvtid och Leo Larsson hade över 55% i målet. IFK hade även två 5 målskyttar i Anton Halén och Teitur Örn Einarsson.

I andra halvlek blev det en helt annan historia. Ystad öppande starkast och IFK fick svårt att göra mål. När Stig-Tore stänkte dit 22-19 så hade IFK inte gjort mål på 10 minuter. Dock kom aldrig Ystad närmre än 2 bollarsunderläge.

Slutresultatet skrevs till 26-23, spelare att lyfta fram är Leo Larsson, Teitur Örn Einarsson och Anton Halén. Alla gjorde bra prestationer, men den som stack ut mest var Leo. Därför fick just han priset som matchens lirare, i Ystad fick Anton Hallbäck samma pris.

Målskyttar IFK: Teitur Örn Einarsson 9(5), Anton Halén 5, Helge Freiman 3, Stig-Tore Moen 3, Adam Nyfjäll 2, Anton Persson, Marc Canellas, Johannes Larsson och Olafur Gudmundsson.