75e raka hemmasegern är bärgad. Det var på förhand en match som hade potentialen att bli en grinig och tuff tillställning. Det blev det också. Sammanlagt blev det 7 straffar och 9 två minutersutvisningar, och ett rött kort.

Första halvlek blev jämn och spännande. Kristianstad ledde som mest med 3 bollar, då var ställningen 9-6 och senare 10-7. Sista tio minuterna i första så började Ystad att spela 7 mot 6-anfallsspel, vilket gav bra utdelning.

I halvtid så ledde Di Röde med 14-15 efter att Jonathan Mollerup bombat in sista målet med 15 sekunder kvar. Halvleken var som en berg och dalbana för Kristianstad, upp och ner i kvalitén. Bäst i laget var Olafur Gudmundsson.

Andra halvlek började med att IFK Ystad drar ifrån lite. Det gick så långt att de ett tag hade en 16-20 ledning. Sen to Ola time-out och in kom Leo Larsson i målet. Sex minuter senare och vi var ikapp och förbi. Efter några fula och griniga minuter så konstaterade vi att det blev seger idag igen.

Slutresultatet skrevs till 30-24, en tuff och härlig kamp som verkligen gav allt den utlovade. Matchens lirare blev Philip Henningsson och Marcus Cleverly. En person som ska nämnas också är Leo Larsson som hade den fantastiska räddningsprocenten 61. Nu laddar vi om inför fredagens borta match mot Lugi.

Målskyttar IFK: Stig-Tore Moen 8, Valter Chrintz 5(3), Anton Halén 4, Philip Henningsson 3, Olafur Gudmundsson 3, Arnar Freyr Arnarsson 2, Marc Canellas 2, Adam Nyfjäll 2 och Teitur Einarsson.