I skugan av presentationen av nya tränaren tidigare under dagen så skulle första matchen under Ulf Larsson och Lars Olsson spelas. Matchens första 10 minuter präglades av bra målvaktsspel av Leo Larsson och vasst skytte från niometerslinan Gudmundsson-Freiman-Einarsson.

Guif hängde dock med och var bara ett mål bakom tills Teitur sköt in 7-5 efter 12 minuter och skaffade IFK deras första två-målsledning. Det följdes av några tekniska fel av Guif vilket gav IFK chansen att dra ifrån ännu mer. Som störst var avståndet när Viktor Hallén sköt in 11-6 efter 22 minuter.

Efter det var det IFKs tur att slänga bort lite bollar och Guif tog vara på den chansen och klättrade till bara 2 bollar, 12-10. Då stegade Kapten Gudmundsson fram och gjorde 13-10. Innan det var halvtid så hann Valter Chrintz presentera sig via en straff, vilket gav halvtidsresultatet 14-10.

Framstående spelare i första halvleken var IFKs målvakt Leo Larsson. Han stod rätt i många lägen och stod för 10 räddningar vilket gav honom 50%. Han var även delaktig i IFKs kontringsspel genom några snabba och rappa utkast.

Andra halvlek började med att lagen byter mål med att lagen bytte mål de första sex minuterna innan Guif gjorde 2 raka och gjorde det till en 3-målsledning för IFK. Då kom några viktiga och avgörande sekvenser för matchen

• Teitur bombar in 20-16 rakt upp i Lucaus högra kryss
  • Leo räddar en straff från Fredrik Gustavsson och firar med att visa six-packet för Södra Kurvan.
  • Alfred Ehn avslutar ett snyggt IFK-anfall med att studsa in 21-16 mellan bena på målvakten.

Detta gav IFK momentumet att dra ifrån och avgöra den här matchen. Marc Canellas 27-19 var den berömda spiken i kistan. Efter det så bytte lagen mål hela vägen in till slutsignalen ljöd.

Matchens lirare i IFK var Teitur Einarsson som steg fram i Stig-Tores frånvaro och gjorde viktiga poäng. Matchens lirare i Guif var Rickard Åkerman.

Publiksiffra: 4037 personer