Skön seger i sista hemmamatchen i grundserien av Handbollsligan. Matchen började överraskande jämnt och målfattigt, det var mycket tack vare extremt bra målvaktsspel av Richard Kappelin och Alejandro Romero Carreira.

Efter sex minuter stod det bara 2-2 och Romero Carreira hade gjort fantastiska sju räddningar på nio skott. Efter det börjde IFK hitta nätet bakom Önnereds fantastiska målvakt och sex minuter senare så hade båda lagen gjort 7 mål vardera.

Lagen följdes åt hela vägen till halvtid och avståndet kunde varit tre istället för två mål, men ännu en gång så gjorde Romero Carreira en räddnigen och fastställde halvtidsresultatet till 14-12.

Halvlekens två stora spelare var målvakterna, båda var helt otroliga. Richard Kappelin hade räddat sex bollar och Alejandro Romero Carreira hade räddat imponerande 15 skott.

I andra halvlek börjar IFK direkt med att dra åt sig en fem målslednigen och avgör nästan matchen där. Efter det så släppte IFK inte Önnered närmre än tre bollar.

När slutsignalen ljöd så hade IFK säkrat seger nummer 26 för året i Handbollsligan. Matchens två bästa spelare var Richard Kappelin och Alejandro Romero Carreira. De två blev även utnämnda till matchens två bästa spelare.

Publik: 4 425