En jobbig förlust. Innan matchen drog igång var det en grym stämning i hallen, en förväntan och förhoppning om att IFK skulle kunna rubba det stor tyska lejonet.

Första 12 minuter var mycket jämna, båda lagen bjöd på en fantastisk fight. Dock så började IFK slarva och det var då RNL gjorde sitt matchvinnande ryck. När IFK hade en spelare utvisad så gjorde Andy Schmid 2 mål i öppen kasse. När utvisningen var klar gjorde han ett mål till och tvingade Ola till en time-out, då var ställningen 6-10.

Det avståndet utökades till 13-18 i halvtid, mycket tack vare slarv från IFK och rutin och smarta beslut av RNL. Halvlekens bästa spelare var Andy Schmid, han hann med att göra 7 mål på de första 30 minuterna. I IFK var Leo Larsson bäst.

Första 8 minuterna i andra halvlek var IFKs bästa under hela matchen. De spelade snabb och fysisk handboll och knaprade nästan ikapp tyskarnas ledning. Närmast var de när Arnar gör 18-20. Sen tog Andy Schmid tag i matchen och avgjorde den en gång för alla. Fyra minuter efter Arnars mål var det återigen 5-bollars avstånd mellan lagen.

Som mest ledde tyskarna md 7 bollar i andra halvlek, men IFK putsade siffrorna i slutet. Efter slutsignalen så kunde vi konstatera att Rhein Neckar Löwen hade varit en för tuff nöt att knäcka för IFK. Matchen slutade 27-32, ett resultat som inte är dåligt men om man tittade på statistiken så hade det kunnat vara så mycket bättre.

Filip Taleski och Arnar Freyr Arnarsson valdes till matchens bästa spelare i respektive lag. Andra spelare som stack ut var självklart Andy Schmid, IFK:s kryptonit. Han gjorde 10 mål och låg bakom nästan allt framåt för tyskarna. I IFK så ska Leo Larsson har mycket beröm, han gjorde en bra match rakt igenom och räddade 34% av alla skotten mot målet.

Vill du se matchen igen finns den här

Målskyttar IFK: Valter Chrintz 6(5), Arnar Freyr Arnarsson 5, Marc Canellas 5, Anton Halén 4, Stig-Tore Moen 4, Viktor Hallén 2 och Olafur Gudmundsson.