Vilken rysare detta blev. Första matchen mot RIK i Estrad Arena blev en man verkligen inte kommer glömma. Matchen var jämn rakt igenom och det var sällan något av lagen drog ifrån med mer än två bollar.

IFK tog för första gången ledningen i matchen efter att Valter Chrintz snyggt placera in en straff till 7-8 efter 14 minuter. Första två målsledningen tog IFK efter 23 minuter när Valter hoppar in från kanten och skjuter in 11-13.

I halvtid var det ändå en jämn affär, när signalen ljöd stod det 16-16. Spelaren som stack ut var Richard Kappelin med 2 straffräddningar. Andra spelare som visade framfötterna i halvleken var Olafur och Alfred Ehn med tre mål vardera.

När andra halvlek började igen tog RIK ledningen igen men det tog inte lång tid innan IFK tog tillbaka sin 2-målsledning, bara 6 minuter. Den höll IFK i cirka 9 minuter innan RIK kunde kvittera.

När klockan stod på 49 minuter och 53 sekunder tog IFK en Time-out, då stod det 24-25. Sen kom något ovanligt, bara ett IFK anfall senare tog RIK time-out. Dock gav den time-outen utdelning för RIK, de kvitterade till 25-25 och visade att de skulle vara med hela vägen in i kaklet.

Men bara minuten senare bombar Teitur in 25-26. Samtidigt fixade han så att Niclas Fingren fick sin tredje två minutersutvisning vilket betydde att han hade spelat klart för idag. Sen händer det sjuka, bara två RIK anfall senare så är det dags för ett rött kort till. Denna gången var det Olafur Gudmundsson som fick sin tredje tvåa.

Detta gjorde så att lagen båda hade tappat var sin viktig spelare och gjorde att matchen var helt öppen. Den såg dock ut att ha varit avgjord när Teitur gör sitt femte mål för kvällen och gör ställningen till 27-29. Det gjorde inte saken bättre för RIK att de missade nästa anfall med bara två och en halv minut kvar.

Men efter ett RIK mål och två missade IFK lägen så hade RIK bollen och kunde kvittera men August Wiger passar bort bollen med 7 sekunder kvar och IFK bärgade seger nummer 20 med minsta möjliga marginal.

Spelare som stack ut var Richard Kappelin med bra målvaktsspel, Olafur med sin uppoffrande spelstil och Teitur med sitt väldigt mogna och effektiva anfallsspel.