Segersviten i Scandinavium fortsätter. IFK åkte upp till Göteborg med 2 raka segrar i Scandivanium, båda två var SM-finaler. Dock såg de annorlunda än vad de brukar se ut, matchens första 20 minuter tillhörde RIK.

De öppnade klart starkast och efter den trettonde minuten så hade de dragit ifrån till en tre målsledning. Den höll dem i nästan tio minuter. Då gör IFK ett målvaktsbyte och Kappelin kommer in och total stänger målet, sex av de först sju skott räddade han.

I halvtid hade IFK kommit ikapp och förbi, de ledde med 13-14. Halvlekens bästa spelare var Kappelin, hans procent var helt sjuk. 86% av skotten hade han räddat. I RIK var Tobias Johansson den bästa spelaren, hans fina form från första matchen fortsatte i den här.

Andra halvlek börjar så jämnt det bara kunde vara, under början av första så följdes lagen åt. I den 42:e minuten drog Oskar Ysander på sig sin tredje två minutersutvisning, vilket resulterar i ett rött kort.

Dock kunde RIK hålla sig kvar i matchen fram tills den 53:e minuten, då IFK tog den första 2 målsledningen på hela andra halvleken. Det målet gjordes också av Philip Henningsson, vilket var hans första mål sen han kom tillbaka från sin skada.

Efter det så kunde IFK hålla RIK ifrån sig och tillslut kunde Anton Halén döda matchen och sätta slutresultatet 24-27. IFK:s bästa spelare i matchen var Richard Kappelin, när han kom in så tände han laget med sina räddningar.

Målskyttar IFK: Valter Chrintz 6(2), Stig-Tore Moen 4, Arnar Freyr Arnarsson 4, Alfred Ehn 3, Emil Hansson 2, Marc Canellas 2, Olafur Gudmundsson 2, ANton Halén, Philip Henningsson, Adam Nyfjäll & Viktor Hallén.