Äntligen! Efter att laget inte lyckades knyta ihop säcken i match nummer tre så bestämde sig killarna för idag skulle det inte vara något snack.

Första tio minuterna var väldigt defensivt präglad, bara sex mål gjordes under de minuterna. Efter det började IFK dra ifrån ett mål i taget, mycket tack vare den för dagen fantastiska Richard Kappelin.

Halvleken avslutas med att IFK:s sista tre mål görs av Emil Hansson. I halvtid leder IFK med 7-12, en fantastisk insats av Richard Kappelin (56% räddningar och en assist) och försvaret ligger bakom ledningen. Framåt för IFK var Emil Hansson bäst med sina fem mål på sex skott.

Andra började med att IFK växla upp en nivå till och drog ifrån ännu mer, som mest ledde IFK med 12-20 när Stig-Tore Moen trampade runt sin försvarare och skjöt snabbt runt Thulins höft.

Efter det klättrade RIK närmare och närmare, men IFK lyckades knyta ihop säcken den här matchen. När Marc Canellas med två minuter kvar sprang igenom RIK försvaret och gjorde 20-25 så var saken klar.

Åttonde raka semifinalen var säkrade och RIK snyggade till siffrorna, när slutsignalen ljöd så var siffrona 22-25. Matchens lirare i IFK blev suveräna Richard Kappelin, han lyckades rädd 20 skott vilket resulterade i 50% räddningar. Andra som förtjänar att nämnas är Emil Hansson som gjorde viktiga mål i första halvlek när IFK drog ifrån och Teitur kom in första halvlek och gjorde bra inhopp både framåt och bakåt.

Målskyttar IFK: Emil Hansson 6, Arnar Arnarsson 4, Stig-Tore Moen 4, Valter Chrintz 3(2), Marc Canellas 3, Teitur Einarsson 2, Richard Kappelin, Olafur Gudmundsson & Alfred Ehn