FK Kristianstad mot GOG från Danmark, en match som på förhand såg ut att bli väldigt jämn. Denna jämna matchbild skulle publiken i Kristianstad Arena också få se, i ungefär 20 minuter. Efter detta ryckte gästerna ifrån till en ledning som de aldrig skulle släppa ifrån sig. Slutresultatet skrev till slut till 24-33 efter att siffrorna sprungit iväg under matchens avslutande minuter.

Matchen började väldigt piggt och fantasifullt från IFK Kristianstads sida. Philip Henningsson forcerade in det första målet i Champions League för säsongen. Ett mål som tände IFK som snabbt kunde gå upp i en stabil ledning med 4-0.

Då vaknade gästerna från Danmark. IFK-bekantingen Stig-Tore Moen gjorde två raka mål som blev en nyttig injektion för GOG. Efter en inledande kvart, där lagen följdes åt till ställningen 11-11, kunde GOG göra ett litet ryck innan halvtidsvilan. 11-11 förvandlades dock snabbt till halvtidsresultatet 14-17. Detta efter att GOG-spelarna visat upp ett starkt skytte i kombination med svagt försvarsspel från IFKs sida.

Inför den andra halvleken gjorde IFK-tränaren, Ljubomir Vranjes, allt han kunde. Målvaktsbytet där Richard Kappelin kom in istället för Leo Larsson gjordes i hopp om att väcka laget. Det såg också ljust ut i början av den andra halvleken. IFKs försvarsspel såg mycket bättre ut och därtill följde också ett snabbt kontringsspel. Detta gjorde också att man kunde minska gästernas ledning en aning och när Teitur Einarsson gjorde 19-21 var det helt plötsligt spännande igen.

Denna spänning blev dock kortvarig. Redan i anfallet efter blev Einarsson utvisad samtidigt som GOG gjorde 19-22. Efter detta kunde GOG rycka till en ledning med 19-25. Detta gjorde också att en känsla av uppgivenhet spreds bland både spelare och publik.

IFKs fina start resulterade därmed inte i några poäng och IFK förlorade till slut mot ett, för dagen, bättre motstånd. Det är dock inte någon fråga om att gräma sig över förlusten. Redan på onsdag är det återigen dags för match i Champions League, denna gång på bortaplan mot Dinamo Bukarest. En match där IFK är i behov av poäng för att drömmen om avancemang ska leva vidare.