IFK Kristianstad- IFK Skövde

Kamratmötet mellan IFK Kristianstad och IFK Skövde hade målats upp som en riktig toppmatch i Handbollsligan. Alla ingredienser fanns för en match som de brandgula supportrarna sent skulle glömma. Detta skulle också visa sig bli fallet, men av helt fel anledning.

IFK Skövde visade att man för närvarande är det betydligt starkare laget av de två. Matchen kunde kontrolleras från mitten av den första halvleken och hela vägen till slutsignalen. Resultatet skrevs till sist till en klar hemma-förlust med 18-23.

Det var annars ett IFK Kristianstad som inledde matchen mycket starkt. Man gick upp i en tidig ledning och kom till väldigt många bra lägen. Dessvärre för Kristianstad så hade Skövde en storspelande Fabian Norsten mellan stolparna som stoppade det mesta. Detta storspel i kombination med ett fint försvarsspel gjorde också att Skövde kunde ta ledningen efter cirka tio minuters spel.

Efter detta följdes lagen åt i stora delar av den första halvleken. Bortalaget skulle däremot lyckas rycka ifrån lite i slutet av den första halvleken. 9-9 blev snabbt till 9-12, efter tre raka mål av Kristian Stranden. Ställningen efter 30 minuter var således 10-13.

Andra halvlek började betydligt roligare än vad den första slutade. Tack vare tre snabba mål, var Skövdes ledning snabbt utjämnad och Kristianstad hade helt plötsligt ordentlig vind i seglen.

Då när alla som minst anade det kom ytterligare ett ryck från gästerna. Likaläget blev snabbt till ledning med 14-18 för Skövde. Denna ledning skulle man inte heller släppa ifrån sig någon gång under matchen.

Kristianstad noterades för endast fyra mål under de avslutande 20 minuterna. Med denna skrala produktion framåt vinner man inga handbollsmatcher. Än svårare blir det när Skövde dessutom lyckas göra jobbet i sitt anfallsspel. Firma Hanisch-Thurin lyckades lösa upp de flesta knutarna i anfallsväg för gästerna. Slutresultatet skrevs alltså till slut till 18-23. En klar förlust som lämnar en bitter eftersmak för alla hemmasupportar.

Även om detta är en match som alla med någon anknytning till IFK Kristianstad helst vill glömma så finns det ändå optimism inför kommande matcher. Redan på lördag finns chans till revansch när det vankas ytterligare en hemmamatch i Champions League. Denna gång kommer Chekhovskiye Medvedi och gästar Kristianstad Arena. En match där två poäng är av absolut yttersta vikt om drömmen om slutspel skall leva vidare.