Seger mot IF Hallby.

Efter en vecka av landslagsuppehåll drog Handbollsligan igång igen under onsdagskvällen. IFK Kristianstad gästades av IF Hallby och efter en något trevande inledning på matchen tog IFK tag i matchen efter drygt 20 minuters spel och därefter var det egentligen aldrig något snack om vilket lag som skulle ta med sig poängen. Mycket tack vare en storspelande Leo Larsson i målet som var en av nyckelfigurerna till den komfortabla segern.

Nykomlingarna Hallby kom till Kristianstad Arena utan respekt och fulla med självförtroende. Den tidigare Kristianstadsmålvakten Fredrik Landin gjorde en mycket bra match mellan stolparna och tilldelades priset som bäste spelare i bortalaget.

Hemmalaget Kristianstad inleder något svagt och Hallby får komma till lite väl enkla lägen. Efter 10 minuter leder Hallby med 5–6 och Ljubomir Vranjes gör ett målvaktsbyte för att ge laget ny energi.

Ett byte som visar sig vara lyckat. In i mål kommer Leo Larsson som verkligen har dagen.

Med sju minuter kvar av första halvlek kvitterar Philip Henningsson efter ett kraftfullt genombrott. Och här vänder matchen till Kristianstads fördel.

Kristianstad går till halvtidsvila med ledningen 13–10.

De 4017 åskådarna fick sedan se ett IFK Kristianstad sätta gasen i botten i inledningen på den andra halvleken. Ett stabilt försvarsspel gör att kontringarna avlöser varandra och IFK Kristianstad utökar sin ledning.

Drygt 19 minuter in i andra halvlek har Hallby endast gjort 3 mål. Detta tack vare ett bra försvarsspel och en Leo Larsson som tar det mesta, för insats blev Leo utsedd till matchens lirare i IFK. Inte så konstigt då han landade på nästan 70% i räddningar.

Sista 10 minuter blir mer av transportsträcka i väntan på slutsignal.

När matchen väl är slut har IFK Kristianstad vunnit med 26-17. En skön seger som avslutar en otroligt tuff månad. På lördag är det match igen, då borta mot Chekhovskie Medvedi i Champions League.