Publiken bjöds på uppvisning från IFK Kristianstad

Islossning, ketchupeffekten eller proppen ur. Man kan kalla det vad man vill, men att IFK Kristianstad bjöd på riktigt storspel i matchen mot Eskilstuna GUIF råder det inga som helst tvivel om. Efter den snöpliga förlusten i söndags mot Sävehof, var det ett IFK Kristianstad som var revanschlystet. Man förde matchen från start till mål och detta speglades också i slutresultatet som till sist skrevs till 30-16. En riktig maktdemonstration inför slutspurten av Handbollsligan.

Detta var en match som IFK Kristianstad ägde från start till mål. Ett ramstarkt försvarsspel lade grunden för det kontringsspel som visade sig vara extremt effektivt mot gästerna från Eskilstuna. Teitur Einarsson var den klarast lysande stjärnan i IFKs anfallsspel under den första halvleken. En halvlek som annars präglades av ett starkt kollektiv från hemmalaget, där man sprang på precis allt och kontringsmålen kom också som ett brev på posten. Den starka första halvleken från IFKs sida gjorde också att matchen var så gott som avgjord redan efter 30 minuter. Halvtidsresultatet skrevs till 15-8 och det var ett väldigt lättsamt hemmalag som gick ut i omklädningsrummet för att förbereda sig inför den andra halvleken.

Den andra halvleken var mest av akademisk betydelse. IFK hade som sagt, redan avgjort matchen och nu handlade det mesta om att involvera fler spelare samt att bygga på sin målskillnad i kampen mot Alingsås om andraplatsen. Detta lyckades man också med till punkt och pricka. Ledningen drygades ut till hela 14 mål innan matchen var till ända. Samtidigt som detta gavs även spelare såsom Gregor Ocvirk chansen. Det dröjde inte heller länge innan Ocvirk spräckte sin målnolla, till publikens stora njutning. Bäst av alla i hemmalaget under den andra halvleken var dock publikfavoriten, Leo Larsson, som var märkbart nöjd efter storsegern.

• Detta var en otroligt skön seger. Det var lite segt under den första kvarten, men sen kom man in i det och då var det inga problem. Sedan vill jag absolut inte ta åt mig någon ära, utan detta var en riktig laginsats, säger Larsson som blickar framåt mot en spännande vårsäsong.

• Det märks tydligt att det är nu det gäller som mest och det är nu det är som roligast att spela. Vi har några roliga matcher kvar i grundserien och sedan börjar slutspelet som är det bästa på hela säsongen. Sen med en publik som denna är det ännu roligare att spela och det lyfter verkligen laget ytterligare någon nivå, avslutar Leo Larsson som släppte in ynka 16 mål i kvällens match.

Härnäst väntar en mycket viktig match på hemmaplan mot toppkonkurrenten Alingsås. En mycket sevärd match som med största säkerhet kommer att bjuda på högt underhållningsvärde. Upplagt för en ännu större publikfest ön under dagens match (officiella publiksiffran landade på 4580) med andra ord. Högklassig handboll och ett möjligt smakprov inför vad som komma skall i det stundande slutspelet under våren.