Sveriges häftigaste handbollsklubb

Framgångarna fortsätter för IFK Kristianstad. Inför onsdagens match i Handbollsligan presenterades ett riktigt prestigeförvärv från tyska Bundesliga. Efter en tid av spekulationer bekräftades det igår att Emil Frend Öfors nu officiellt är klar för IFK Kristianstad. Öfors ansluter till laget under sommaren
och har skrivit på ett kontrakt över tre år.

Matchen mellan Kristianstad och Varberg började sedan med att IFK fullkomligt körde över gästerna, åtminstone i en halvlek. En halvlek som räckte gott och väl, 19-9 i halvlek förvandlades till övertygande och betryggande 31-23 efter 60 spelade minuter. En vinst som innebär att IFK Kristianstad klättrar i tabellen. För närvarande ligger laget på en fjärde plats i Handbollsligan, men där man har spelat färre matcher än sina konkurrenter.

Matchen i sig började som den senaste matchen mot Redbergslid. Ett strålande försvarsspel lade grunden för att man kunde ta en tidig ledning med hela 5-0. Detta utan att egentligen spela något ordentligt uppställt anfallsspel. Istället var det kontringarna som var nyckeln inledningsvis. Denna tidiga ledning blev för mycket för Varberg som fick rikta in sig på att inte låta siffrorna bli allt för stora. IFK kunde rotera och testa nya metoder i sitt anfalls- och försvarsspel.

En spelare som verkligen tog chansen var unga mittsexan Ludvig Jurmala Åström. Jurmala stod för totalt tre mål och en bra insats överlag. Även Gregor Ocvirk och Simon Birkefeldt fick speltid och kom båda med i målprotokollet.

Trots rotationerna och ett tidigt avgörande i matchen, kunde IFK behålla sin höga nivå i spelet genom hela matchen. 19-9 i halvtid talar för sig självt. Att Varberg sedan rentav vann den andra halvleken var till ingen nytta, rent resultatmässigt. Istället får man ta med sig insatsen under de avslutande 30 minuterna.

Höjdpunkter från matchen

/Jacob Nalerius