Framgångarna fortsätter för IFK Kristianstad. I matchen mot Ystads IF var det aldrig några tvivel kring
var de två poängen skulle hamna. Hemmalaget kontrollerade matchen från start till mål . Slutresultatet, 31-27, var i själva verket i underkant och kunde varit betydligt större. Segern för IFK innebär inte bara att Ystads IF har det fortsatt otroligt tungt med spelet i Kristianstad Arena. Det innebär även att IFK Kristianstad passerar just Ystad i tabellen. Man befinner sig numera på en tredjeplats i tabellen, med en match mindre spelad än HK Malmö på andraplats och Alingsås HK på förstaplatsen.

Ystad började förvisso matchen piggt. Hänförda av spelgeniet Dalibor Doder kunde man hålla jämna steg med IFK, i de första tio minuterna. Efter detta började IFK visa upp sig från sin bästa sida, som så många gånger förr. Kappelin räddade och Alfred Ehn sprang. Försvaret snodde bollar och Alfred Ehn fortsatte att springa. Kombinationer som ledde till kontringar i massor och Alfred Ehn firade stora triumfer i både kontringsspelet och kantspelet. Den starka perioden i mitten av den första halvleken skulle visa sig vara fullt tillräcklig. Ystad kom aldrig ikapp och man var inte heller riktigt nära någon gång under matchen. Halvtidsresultatet skrevs till 18-14 efter att båda lagen visat upp ett fint anfallsspel, men ett betydligt svagare försvarsspel. Trots detta var Ystads målvakt, Erik Hvenfelt bortalagets bästa spelare och han var också en starkt bidragande orsak till att siffrorna inte blev större.

Den andra halvleken började ungefär som den första slutade. Mycket mål och ett IFK Kristianstad som kontrollerade matchen fullständigt. Den stora skillnaden var att Teitur Einarsson tog över rollen som det största offensiva hotet i den andra halvleken. Islänningen som noterades för sju mål i matchen visade upp ett väldigt fint skytte under framförallt den andra halvleken. Även Philip Henningsson som har omgärdats av ihärdiga rykten på sistone stack ut under hela matchen. Henningsson blev också utsedd till hemmalagets bästa spelare och kan nu tillsammans med sina lagkamrater blicka uppåt i tabellen.

Redan på fredag är det dags för ett returmöte med Ystad. Denna gång åker IFK ner till Ystad för att kämpa om två viktiga poäng. Vid seger skapar man sig dels en lucka ner till just Ystad. Man kan samtidigt passera HK Malmö på andraplatsen i tabellen. Det finns alltså alla chanser i världen att närma sig sitt första uttalade mål inför säsongen, att vinna grundserien. Efter fredagens match återstår det en match för IFK. På annandagen gästar man OV Helsingborg i sin sista match innan landslagsuppehållet. Det är med andra ord två viktiga matcher som återstår för IFK Kristianstad innan man kan ta lite välförtjänt vila innan säsongen går in i sitt avgörande skede.