Sveriges häftigaste handbollsklubb

Säsongens första seger i Champions League!

IFK Kristianstad ställdes under lördagen inför ännu en nyckelmatch. Matchen i Champions League mot det ryska laget, Chekovskie Medvedi, var redan på förhand otroligt viktig för båda lagen. Vinnaren skulle se till att få med sig ett skapligt utgångsläge inför resterande omgångar av gruppspelet. Förloraren
i sin tur skulle vara förankrad i botten av tabellen. Det skulle också visa sig att IFK Kristianstad, med sin hemmaplansfördel var det starkare laget och som till slut vann med stor marginal. Slutresultatet 36-28 kunde varit ännu större och äntligen fick publiken i Kristianstad Arena se ett hemmalag som släppte på handbromsen.

Matchen i sig började lite trevande för IFK Kristianstad. Gästerna inledde bäst och hade också en tidig ledning med uddamålet. Då plötsligt vaknade IFK till och visade klass. Kontringarna avlöste varandra och man gjorde de så kallade ”enkla” målen. Bäst i IFK till en början var Teitur Einarsson som visade prov på ett imponerande skytte och genombrottskraft. Till sin hjälp hade han linjespelaren Adam Nyfjäll som totalt noterades för åtta mål i matchen och var en starkt bidragande faktor till den stora segermarginalen.

Spelet imponerade genom hela den första halvleken och man kunde gå till halvtidsvila i ledning med hela 19-13. Ett resultat som visar vilken enorm kvalitet som visades upp anfallsmässigt under matchen. Även Leo Larsson gjorde en stabil insats mellan stolparna och utsågs till sist till matchens bästa spelare i hemmalaget.

Den andra halvleken började likt den första med trevande spel. Medvedi började bra och knappade in på IFKs ledning. 19-13 förvandlades till 21-17 och bollinnehav för gästerna. Då slarvade man hos Medvedi och bara ett par sekunder senare hade publikfavoriten Valter Chrintz utökat ledningen. Ytterligare ett par snabba mål från Chrintz såg till att Medvedi var på behörigt avstånd. Därifrån såg ledningen också till att bara bli större och större. Ledningen var som störst tio mål stor, men Chekovskie Medvedi kunde som sagt snygga till siffrorna en aning till slutresultatet 36-28.

Värt att nämna är även att nästintill hela truppen fick speltid (sånär som på Richard Kappelin). Detta samtidigt som IFK Kristianstad säkrade två oerhört viktiga poäng i den femte omgången av Champions Leagues gruppspel.

Nu blickar vi uppåt och förhoppningsvis blir resultaten bara bättre och bättre efter denna komfortabla och minst sagt imponerande storvinst mot Chekovskie Medvedi.
Nu väntar en veckas landslagsuppehåll, på fredag spelar Svergie landskamp mot Island i Kristianstad Arena.

Nästa match för IFK Kristianstad spelas onsdagen den 30 Oktober mot IF Hallby hemma i Kristianstad Arena.

/Jacob Nalerius