Lugi HF - IFK Kristianstad

Ny match, ny seger för IFK Kristianstad.
Söndagens match i Sparbanken Skåne Arena mot Lugi HF var en jämn tillställning i långa stunder, men där IFK kunde rycka i den andra halvleken. Ett starkt försvarsspel, sylvassa kontringar och en klinisk Anton Halén var de största anledningarna till att IFK inkasserade ytterligare två poäng.

Laget ligger nu på en fjärdeplats i tabellen, med två matcher mindre spelade än sina konkurrenter. Värt att notera är även att laget nu är obesegrade i sju matcher. Med andra ord är det en formkurva som pekar fortsatt uppåt för IFK. I nästa match väntar IFK Ystad i en match som betyder väldigt mycket i kampen om platserna uppe i tabelltoppen.

Det var en eftermiddag som började med tråkiga nyheter för IFK Kristianstad. Formtoppade Richard Kappelin fick kasta in handduken på matchdagen på grund av sjukdom. Detta innebar att Leo Larsson skulle få spela hela matchen mot Lugi. Larsson som inte har spelat något alls sedan han ådrog sig en hjärnskakning i mötet med GOG skötte dock detta med bravur och var även han en av anledningarna till vinsten.

Matchen var som sagt jämn i den första halvleken. Det unga Lugilaget visade ingen respekt för IFK Kristianstad. Man visade prov på flera finurliga varianter i anfallsspelet. Den spelare som stack ut mest var niometersspelaren Karl Wallinius som sköt mycket och sköt väldigt bra. Wallinius storspel i kombination med att IFK slarvade stundtals, gjorde att hemmalaget kunde gå till halvtidsvila i ledning med 15-14.

Väl i den andra halvleken skulle det inte dröja länge innan IFK var ikapp och förbi Lugi. Philip Henningsson sköt även han väldigt bra och fortsätter sin fina form. Viktigast av alla var dock kantspelaren Anton Halén. I den senaste matchen mot Wisla Plock gjorde kantkollegan Valter Chrintz hela tio mål och idag stod alltså Halén själv för nio mål på lika många avslut. Med andra ord är IFK ordentligt mannade på högersex.

Med Halén storspel och ett nästan lika storspelande försvar kunde IFK rycka sönder rytmen i Lugis anfall. Till slut rann siffrorna iväg lite och IFK kunde vinna med 32-28 efter en mycket stark andra halvlek.

Två nya poäng in på kontot för IFK som nu kan blicka uppåt i tabellen på riktigt. Härnäst väntar alltså IFK Ystad på hemmaplan under onsdagen. Vinst där och man har verkligen häng på Ystads IF på tredjeplatsen.