HK Malmö - IFK Kristianstad

Det senaste mötet med HK Malmö slutade med en storförlust för IFK Kristianstad. I dagens match fanns det chans för revansch för IFK. En chans som man också tog, slutresultatet skrevs till 18-22 efter en makalös insats från målvakten Richard Kappelin. Kappelin landade till sist på hela 56 (!) i räddningsprocent. Med detta var han också en starkt bidragande orsak till att två nya poäng inkasserades för IFKs del. Nu har man riktigt häng på den absoluta tabelltoppen, trots att man har spelat färre matcher än de andra lagen i toppen.

Matchen i sig började trevande för båda lagen. Kvaliteten var påtaglig från båda lagen, framförallt i försvarsspelet. Trots detta kunde HK Malmö rycka till sig en ledning med 4-1 tidigt i matchen. Då agerade Ljubomir Vranjes som så många gånger förut. Timeouten kastades in tidigt och den fick effekt direkt.

IFK reducerade hemmalagets ledning omedelbart, men man fick vänta till den andra halvleken innan man kunde ta ledningen. Detta eftersom att halvtidsresultatet var anmärkningsvärt målsnåla, 8-7 i Malmös favör. En halvlek som trots de få målen var ytterst sevärd, med kvalitet i allt som gjordes från båda lagen.

I den andra halvleken trodde de flesta att matchen skulle fortsätta i samma tempo som den första. Då gick gästande IFK Kristianstad på knock istället. 8-7 i halvlek förvandlades hastigt och lustigt till 11-16 för IFK. Adam Nyfjäll och Olafur Gudmundsson glänste i offensiven, men den klarast lysande stjärnan var alltså målvakten Richard Kappelin. En spelare vars formkurva har följt lagets formkurva.

Resultaten har inte heller låtit vänta. Den starka perioden av IFK skulle visa sig vara tillräckligt för att bärga två nya poäng. Malmö knappade visserligen in på IFKs ledning, men när det väl skulle avgöras visade IFK vilka som ville vinna allra mest.

Segern innebär att IFK fortsätter behåller sin fina form. På torsdag ställs IFK mot OV Helsingborg i den kommande hemmamatchen. Därefter ställs man mot Ystads IF måndagen den 16/12, i en match som blir väldigt intressant om man ser till toppstriden i Handbollsligan.