Framgångarna fortsätter att avlösa varandra för IFK Kristianstad. Under annandagen var man i farten igen, då man ställdes mot OV Helsingborg. IFK bjöd förvisso inte på någon champangehandboll och slutresultatet skrevs till 28-30 efter en tuff kamp över 60 minuter. Resultatet innebär inte bara två nya poäng, det innebär även att man knappar in på serieledande Alingsås HK, som i sin tur tappade poäng mot Redbergslid.

Den sista matchen innan en månads uppehåll för EM-slutspel började en aning trevande för gästande IFK Kristianstad. Helsingborg kunde gå upp till en tidig ledning med 2-0 och det dröjde fem minuter innan Philip Henningsson kunde göra lagets första mål. Då kom den berömda ketchupeffekten. IFK sprang på allt och försvaret var, som vi börjar bli vana vid nu, oerhört stabilt.

Kontringarna avlöste varandra och den som firade störst triumfer av alla var mittsexan Adam Nyfjäll. Förmågan att alltid vara först upp vid motståndarnas mål belönades rikligt under hela den första halvleken där Nyfjäll noterades för hela sju mål och där det blev totalt tio mål under hela matchen för höstens stora succéman.

Nyfjälls storspel och den kollektiva styrkan gjorde också att IFK Kristianstad kunde gå till halvtidsvila i ledning med 16-11. Efter detta började IFK slappna av en aning. Samtidigt började OV Helsingborg spela 7-mot-6 spel i anfallet, ett framgångsrecept skulle det visa sig. Hänförda av en hårdskjutande Linus Nilsson (med förflutet i bland annat IFK Kristianstad) kunde man reducera IFKs ledning flera gånger om. Man var också väldigt nära att kunna kvittera, men då snappade Viktor Hallén upp en slarvig pass från hemmalaget och kunde ge IFK ledningen med 28-26. Ett matchavgörande mål skulle det visa sig. Efter ett par Kappelin-parader i slutminuterna kunde IFK kontrollera hem matchen och man fick gå på ett välbehövligt uppehåll med en bra känsla i laget.

Härnäst väntar en månads uppehåll från matchspel för IFK Kristianstad. Det kommer däremot vara lugnt ifrån någon semester för spelarna och ledarna. De spelare som inte är iväg med sina respektive landslag kommer att träna på för fullt för att fortsätta på samma inslagna väg efter uppehållet.

Vi vill passa på att rikta ett extra stort lycka till, till Olafur Gudmundsson, Philip Henningsson och Valter Chrintz som alla kommer att representera sina landslag under det stundande EM-slutspelet.