Seger borta mot HK Varberg

Kristianstad tog under tisdagskvällen en viktig seger borta mot HK Varberg. Valter Chrintz prickskytte och en Leo Larsson paradräddningar lade grunden till segern i Halland. Matchen mot Varberg var veckans första av två bortamatcher. På fredag går resan till Eskilstuna för match mot Guif.

IFK Kristianstad kom till spel i Varberg utan lagkaptenen Olafur Gudmundsson och Gregor Ocvirk. Mer glädjande då var att Helge Freiman var tillbaka i startsjuan efter en längre skadefrånvaro.

Under tisdagskvällen var det Valter Chrintz som stal showen. Chrintz inledde målskyttet i både den första och andra halvleken, hann med två urläckra straffar och när slutsignalen ljöd i Sparbankshallen hade den unge kantspelaren inkasserat 10 mål på kontot och välförtjänt blivit utsedd till matchens lirare.

Kristianstad ville driva tempot i matchen och sätter full fart redan från start. Trots en bra start från IFK tänker inte Varberg vika ned sig. Laget med flera spelare med Kristianstadsanknytning ger aldrig upp utan kämpar sig tillbaka in i matchen. Vänsternian Morten Damgaard gör mål på allt i första halvlek och Åhussonen Jacob Friberg gör det jobbigt för försvaret.

Efter en kaotisk slutminut i första halvlek går Kristianstad till halvtidsvila med ledningen 17–14.

De inledande tio minuterna av den andra halvleken kontrollerar Kristianstad matchen och behåller sin ledning. Då kommer en kraftsamling från Varberg. Under drygt 1,5 minut gör hemmalaget tre raka mål och har nästan hämtat ikapp underläget. De tre raka målen gör att Ljubomir Vranjes tar timeout för att samla killarna – och får träff!

Efter timeouten gör Kristianstad 6 raka mål och efter detta orkar Varberg aldrig resa sig igen och avslutningen på matchen blir mer av en transportsträcka.

I slutet på matchen fick ungdomarna Zoran Bozic och Hugo Svensson chansen.

Segern skrevs till 33-25.
En extra viktig seger för Kristianstad som jagar toppplaceringar då serieledande Alingsås tappade poäng hemma mot IK Sävehof.

-Vi vann och det var det viktigaste

Adam Nyfjäll som fick avsluta matchen från läktaren efter rött kort summerade matchen i C More:
-Vi pratade inför matchen om att sätta fart då Varberg byter mycket i anfall/försvar. Vilket jag tycker vi lyckats bra med. Sedan tycker jag att de får komma ikapp lite lätt, vi vet om att Varberg kämpar och ger aldrig upp. Sen trycker vi på gasen igen och då orkar de inte att komma ikapp en gång till. Vi vann och det var det viktigaste, summerade mittsexan efteråt.

På fredag väntar veckans andra bortamatch då vi möter Eskilstuna Guif, även den matchen kan ses via C More.