IFK Kristianstad - Redbergslids IK

IFK Kristianstad är ett lag med vind i seglen. Under onsdagen bärgades lagets fjärde raka seger, då man gästades av Redbergslids IK i en kokande Kristianstad Arena. Publiken bjöds dessutom på en rejäl rysare, där segermarginalen stannade vid två mål, 29-27.

Detta var en mycket böljande tillställning från start till mål. Till en början var matchen helt jämn, där lagen bytte mål med varandra och där inget lag kunde rycka ifrån sina motståndare. Efter lite drygt 20 spelade minuter var ställningen 9-9 och det såg ut att bli en tuff afton för hemmalaget som inte fick det att stämma fullt ut. Då kom rycket som alla hade väntat på. Richard Kappelin visade varför han ligger så högt i målvaktsligan och anfallsspelet satte ordentliga grillor i huvudet på Redbergslids-spelarna. Rycket innebar att IFK Kristianstad kunde gå till halvtidsvila i ledning med 14-11. En fullt godkänd halvlek från båda lagen.

Efter den starka avslutningen av den första halvleken var det många som trodde att IFK Kristianstad skulle springa ifrån under den andra halvleken. Detta visade sig dock vara fel, den andra halvleken blev om möjligt ännu jämnare än den första. Redbergslid började mycket starkt och malde ner IFKs ledning i rask takt. Bäst i laget var duon Tobias Johansson och Markus Thorbjörn, som noterades för fem mål vardera.

Efter tio minuters spel i den andra halvleken, hade gästerna kvitterat hemmalagets ledning. Härifrån följdes sedan lagen åt under en knapp kvart. Då, när Redbergslid gjorde 23-25, reste sig IFK Kristianstad och gjorde fyra raka mål. Efter detta kunde inte Redbergslid få matchen att svänga över ytterligare en gång. Istället blev det IFK Kristianstad som drog det längsta strået i denna tuffa batalj. 29-27 skrevs alltså slutresultatet och en starkt bidragande faktor till segern var Teitur Einarsson, som noterades för hela åtta mål.

Segern innebär inte bara att IFK Kristianstad behåller sin fina form, den innebär även att man nu är med i kampen om serieseger på riktigt. Två Poäng upp till Alingsås på andra plats och tre poäng upp till Malmö i serieledning, ett Malmö som dessutom spelat en match mer. Nästa match spelas redan på söndag, då IFK åker upp till Partille för att gästa Sävehof.