GOG - IFK Kristianstad

Efter styrkebeskedet i senaste matchen mot Alingsås, var det nu dags för IFK Kristianstad att ta sig an den danska talangfabriken GOG. Ett lag som hade spelat ut IFK fullständigt i det första mötet mellan lagen i Kristianstad Arena. Slutresultatet skrevs då till 24-33 i gästernas favör. Returmötet i Danmark skulle däremot visa sig bli betydligt jämnare. IFK satt i förarsätet under i stort sett hela matchen och det enda som hindrade laget från en stark bortaseger var nerverna hos bortaspelarna i kombination med att spelarna i GOG höjde sig betänkligt.

Trots detta lyckades man få med sig en poäng, efter slutresultatet 37-37(!). En poäng som innebär att det i teorin fortfarande går att ta sig vidare till slutspel och framförallt en väldigt bra insats på nytt från IFK Kristianstad.

Det var ett IFK som började i ett rasande tempo. Leo Larsson fick tag på bollarna i målet. Samtidigt kunde utespelarna göra sitt jobb i anfallsriktning. Detta resulterade i att man förde den första halvleken mycket komfortabelt och man kunde också gå till halvtidsvila i ledning med 19-15. Bäst i denna halvlek var just nämnde Larsson tillsammans med linjespelaren Adam Nyfjäll som gjorde mål på precis allt.

Den andra halvleken började precis likadant som den första. Nämligen med ett IFK Kristianstad som styrde och ställde lite som de själva ville. Detta höll också i sig under halvlekens första kvart. Sedan började en mäktig upphämtning från GOG. Storskytten Lasse Möller var fenomenal, men tungan på vågen i slutskedet av matchen var den isländske målvakten Viktor Gisli Halgrimsson. Islänningen stod i vägen för tre raka IFK-försök under matchens tre sista minuter, där det bara var Olafur Gudmundsson som lyckades överlista sin landsman från straffpunkten. Ett mål som kom med 30 sekunder kvar av matchen.
Detta innebär med andra ord att GOG hade möjligheten att avgöra matchen innan slutsignalen ljöd. Man tog också timeout för att skapa ett bra läge, men detta funkade inte och det enda det resulterade i var ett frikast.

Matchen slutade alltså 37-37, vilket för övrigt är rekord i årets upplaga av Champions League för flest gjorda mål i en match mellan två lag. En högklassig match från två av Nordens mest spännande lag.

IFK tar med sig en stark insats och en poäng till Kristianstad Arena. Nästa match spelas även den i Champions League, när Dinamo Bukarest kommer på besök redan på onsdag.

Ny chans till poäng då, där vinst är ett måste om drömmen om avancemang skall leva vidare, men där insatsen är det absolut viktigaste.