IFK Kristianstad fortsätter att vinna. Under fredagen bärgades den tredje raka segern när man gästade Eskilstuna Guif i Stiga Sports Arena. En stabil insats sett över 60 minuter bärgade två nya poäng för det brandgula laget. Slutresultatet, 21-29, kunde varit ännu större om Kristianstad hade spelat för fullt även i matchens slutskede. I slutändan var bortasegern aldrig riktigt hotad och de två poängen innebär att man skapar sig en lucka ner till jagande lag, samtidigt som man hakar på toppduon, Alingsås och Malmö.

Detta var en match som IFK Kristianstad ägde från start till mål. Trots det tuffa skadeläget, kunde man mönstra ett väldigt starkt manskap från start. Hänförda av landslagsspelaren Philip Henningsson och Teitur Einarsson kunde man springa ifrån till en tidig ledning. Efter 16 minuter var IFK Kristianstad i ledning med 9-5 och detta var också en ledning som växte sig större och större under den första halvleken. I halvtid hade man också, i praktiken, avgjort matchen. Resultatet 15-9 var en ledning som skulle visa sig vara för stor för hemmalaget att kunna hota.

Den andra halvleken bjöd inte på särskilt mycket spänning resultatmässigt. Slutresultatet skrevs till sist till 21-28 efter en jämn andra halvlek. Det mest anmärkningsvärda med IFK-ögon var att de två egna produkterna, Albin Sehlin och Hugo Svensson visade prov på sina kunskaper. Sehlin bytte av den ett år äldre Valter Chrintz som högersexa och som han gjorde det. Fyra mål på lika många avslut innebar en nästintill perfekt debut för den 18-åriga talangen som blandar sig i kampen om speltid även inför kommande matcher. Den andra egna produkten som visade framfötterna var niometers-spelaren, Hugo Svensson. Svensson som även han var 100-procentig i sina avslut, med två mål på lika många skott. Ytterligare en spelare som kan bli en joker i Ljubomir Vranjes trupp inför slutspelet som stundar.

Två ytterst viktiga poäng för IFK Kristianstad som fortsatt skuggar tätduon. Nästa match spelas hemma i Kristianstad Arena mot Redbergslid nästa onsdag. Ännu en viktig match när man ska skapa sig ett bra utgångsläge inför slutspelet som är runt hörnet.