Tung premiärseger för IFK Kristianstad

Handbollsligan är igång igen och säsongen 2020/21 startade med en riktig holmgång mellan två de största guldfavoriterna, HK Malmö och IFK Kristianstad. En match som på förhand var väldigt svår att förutspå, något som också speglades i själva matchen. Lagen följdes åt genom hela matchen, men där gästande IFK Kristianstad till sist kunde dra det längsta strået och ta med sig två oerhört tunga poäng hem till Kristianstad igen.

En premiär i Baltiska hallen olik alla andra seriepremiärer i Handbollsligan. Visserligen har restriktionerna gällande åskådare lättats en aning, men publikens frånvaro var påtaglig i detta tungviktsmöte. På förhand kan det ses som ett varningstecken för en trött tillställning, men dessa tvivel röjdes omedelbart efter att domarparet blåste igång matchen. Det var två bra försvar som mötte varandra och där inget lag kopplade något tydligt grepp om matchen. Hänförda av Anton Halén och lagkapten Olafur Gudmundsson kunde Kristianstad visserligen gå upp i en tidig ledning, men Malmö släppte aldrig taget om gästerna.

Ställningen i halvtid var även den helt jämn, 11-11, efter att Malmö tagit över en aning i slutskedet av halvleken. Den jämna matchbilden fortsatte, inte helt oväntat, även i den andra halvleken. Lagen turades om att gå upp i en knapp ledning, för att sedermera få se ledningen kvitterad omedelbart.

Det skulle däremot komma ett avgörande ryck till sist och det var IFK Kristianstad som stod för det. Med lite drygt fem minuter kvar, vid ställningen 21-23, sköt hemmalagets Fredrik Lindahl i stolpen och i efterföljande kontring gjorde Anton Halén 21-24 i bortalagets favör. Ett ryck som Malmö aldrig skulle hämta sig ifrån. Visserligen reducerades ledningen, men när man hade chansen att kvittera bjöd man på ett slarvigt tekniskt fel. Istället för en kvitteringsmöjlighet för HK Malmö, kunde nyförvärvet och hemvändaren, Johan Nilsson, dunka dit slutresultatet 24-26.

En match som innehöll det mesta och där IFK Kristianstad imponerade med sitt nykomponerade lagbygge. Det viktigaste av allt var däremot de två friska poängen i detta förmodade toppmöte mellan två av de allra största aspiranterna till SM-guldet till våren.