Hemmasviten intakt !

Det blev en tät och rätt slarvig match mellan två lag som ville mycket i hemmapremiären i Kristianstad Arena då Ystads IF var på besök. Efter en stark andra halvlek kunde IFK Kristianstad bärga segern med 30-25 (13-14).

Matchen inleddes i et virvlande högt tempo med många mål men också många tekniska fel. IFK ryckte åt sig en tidig 3-målsledning efter snabba mål av Albin, Ollie och Gunnar Stein.. Ystad gav dock inte upp utan spelade sig in i matchen och unge Jonathan Svensson hittade målet gång på gång med bra skytte. Så småningom var det utjämnat och i halvlekens slutskede kunde Ystad få sista ordet och gå till pausvila med ett-måls ledning 13-14. IFK gjorde rätt bleka sista 20 minuter i halvleken med 7 tekniska fel och många missade lägen. Bakåt förivrade man sig också vid många tillfällen.

I andra halvlek var IFK tyngre och mer distinkta anförda av isländska duon Gudmundsson-Johnsson som levererade mål på mål. Till slut orkade inte Ystad hålla emot utan ledningen drygades ut. Leo Larsson som bytte av Simic i paus gör en gedigen insats och fick avsluta med ett mål i tom kasse. Mario Lipovac var tung från linjen och fixade 4 mål. Över detta lyste Olafur med 7 mål och Gunnar Stein Johnsson med 8 mål.

Hela 5032 hade sökt sig till Arenan denna fredagspremiär och skapade anförda av underbara Södra Kurvan en härlig inramning till segern.

IFKs Målskyttar: Gunnar Stein Johnsson 8, Olafur Gudmundsson 7, Albin Lagergren 4, Mario Lipovac 4, Jerry Tollbring 3(1), Tim Sörensen 2, Philip Henningsson 1, Leo Larsson 1.