Övertygande seger för IFK Kristianstad mot nykomlingarna!

Det blev en mycket klar seger i kvällens hemmamatch mot IFK Ystad. Våra killar vann med 33-23 efter pausledning 16-11 inför 4589 nöjda åskådare.

I det täta matchschemat valde Ola att rotera en del i startuppställningen och det var ersättarna som tog för sig. Richard Hanisch, Johannes Larsson och Viktor Hallén spelade alla hela matchen och gjorde det bra.

Efter en hafsig inledning på matchen som stod 1-0 efter dryga 5 minuter drog IFK stegvis ifrån och fick grepp om matchen. Hanisch styrde spelet, Hallén ttrasade som spets sönder Ystads anfall och det var svårt för gästerna att hitta målet. Leo som vaktade hemmamålet satte hela tiden tryck på första och andra-fasen i hemma-anfallen även om det ibland gick för fort för en del.

I inledningen av den andra halvleken ryckte IFK ytterligare fram till en 10-målsledning och sedan spelade man av matchen och bjöd på en del snygga kombinationer. Moens direktinspel till Arnar och Johannes smörpass till Emil Schuster, som kom in på slutet, resulterade båda i mål.

Det var en vinst att bygga på in mot hemmamatchen på lördag då Zagreb kommer på besök och då blir motståndet av en helt annan kaliber.

IFK s målskyttar: Johannes Larsson 5, Richard Hanisch 5, Arnar Arnarsson 4, Philip Henningsson 4, Viktor Hallén 4, Albin Lagergren 2, Mario Lipovac 2, Stig Tore Moen 2, Jerry Tollbring 2 (2), Emil Schuster 1, Sascha Tatarinsev 1.