IFK utklassade HK Malmö i Skånederbyt!

Stärkta av Champions Leaguespel ångade IFK på och var överlägsna HK Malmö i kvällens match som slutade 32-24 (16-10) till hemmalaget inför 4780 åskådare.

IFK tog kommandot från början och en av matchens giganter lagkaptenen Olafur Gudmundsson visade vägen med tre mål fram till 4-1 och på något sätt hämtade sig aldrig Malmö från den starten. Hemmaförsvaret stod upp bra och Simic visade återigen att han är i högform med otaliga räddningar och steg för steg gled siffrorna iväg. Många avblåsningar gjorde spelet lite ryckigt men när halvtidspipan ljöd hade hemmalaget en till synes betryggande ledning med 16-10.

Ledningen var robust visade det sig i andra då IFK drygade ut till en tiomålsledning som gjorde att de sista 10 minuterna mest blev avspelningstid.

Ola roterade stora delar av truppen redan under den första halvleken och fortsatte med det även under andra halvlek.

Södra Kurvan och resten av alla fans satte en härlig stämning i Arenan denna blåsiga oktoberlördag när IFK visade med eftertryck att man avser att kriga i toppen av ligan även denna säsong

IFKs målskyttar: Olafur Gudmundsson 7, Jerry tollbring 5 (2), mario Lipovac 4, Richard hanisch 3, Albin Lagergren 3, Tim Sörensen 3, Johannes larsson 2, Stig Tore Moen 2, Gunnar Stein Johnsson 2, Viktor Hallén 1.