Klang & Jubel fredag i Arenan när IFK vann!

Karlskrona hängde med i en kvart sedan stängde Simic och IFK satte gasen i botten fram till en utklassningsseger med 33-18 14-().

Karlskrona kom på besök och prövade samma taktik som mötet senast uppe i Karlskrona. Det höll ganska bra i en kvart. IFK förivrade sig framåt och hade inte riktigt tålamod med gästernas långsamma anfall där prickskytte från Jacob Nygren såg till att matchen var jämn i ca 14 minuter. Sedan bytte IFK manskap och Nebosja Simic snickrade upp ett vackert plank i målet och IFK gick sakta men säkert fram i målprotokollet och kunde gå till halvtidsledning med 14-8 efter en dunderräddning av Simic följt av en läcker knorr av Johannes Larsson.

Karlskrona sa säkert till varandra att samla ihop det hela i pausvilan men det blev tvärtom. IFK strålade av spelglädje och Simic fortsatte storspela. Under första kvarten av andra halvlek orkade gästerna endast med 2 mål medan de orangea gjorde 9 och matchen var sedan mer en formalitet. Ola och Jeppe luftade hela bänken och alla fick spela, inte minst debutanten Gustaf Mogensen som vikarierade för skadade Mario Lipovac. Även Alexander Tatarinsev som haft det trögt första delen av säsongen fick visa några av sina kvaliteter och gjorde 3 mål och några assist. Simic gick av efter 20 minuter med 55 i räddnings %. In kom Leo Larsson och var inte mycket sämre i slutfasen av matchen. IFK gick därmed upp till serieledning. Om man får stanna där över nästa veckas landslagsuppehåll beror på lördagens toppmatch mellan LUGI och Alingsås.

De 4796 på läktarna skapade en härlig inramning till denna höstens klaraste seger.

IFKs målskyttar: Jerry Tollbring 5 (4), Johannes Larsson 4, Arna Arnarsson 4, Stig Tore Moen 4, Albin Lagergren 3, Alexander tatarinsev 3, Olafur Gudmundsson 2, Richard hanisch 2, Tim Sörensen 2, Philip Henningsson 1, Viktor hallén 1, Gunnar Stein Johnsson 1.