Hemmasviten intakt efter härlig seger!

Det blev en riktig holmgång i kvällens Skånederby och toppfight i Arenan mellan IFK och gästande LUGI där IFK kunde behålla sin fina hemmasvit och vinna med 31-25 (14-11).

Matchen inleddes tätt och mycket intensivt och de dryga 5000 på läktarna levde med och skapade en häftig stämning. Det var tätt, jämnt och hårt i en match där LUGI inledningsvis hade ledningen med ett eller två mål. Efter 20 minuter var IFK ifatt och förbi i ledning 9-8 anförda av en viljestark 9-metersuppställning. LUGI tog Time-Out men det hjälpe inte. När man väl kommit i förarsäte släppte IFK aldrig greppet utan kunde glida ifrån till 12-9 och sedemera 14-11 som var paussiffror. Stig Tore Moen ersatte Albin Lagergren som utgick efter en smäll i ansiktet och förvaltade förtroendet väl med sitt offensiva spel som gav stor utdelning. Matchen var hans klart bästa hittills i den orangea tröjan. Även Gunnar Stein Jonsson brann för det under kvällen och anförde anfallsspelet.

Den andra halvleken blev en tung resa för LUGI som inte orkade med riktigt i försvaret vilket gav många straffar och utvisningar i IFKs favör. Jerry Tollbring var mycket säker och satte 6 av 6 från 7-meterslinjen och noterades för 8 mål totalt. Efter 10 minuter var ledningen 6 mål och trots en tidig Time-Out var det 26-20 efter 20 minuter och ny LUGI TO. Hemmalaget förivrade sig inte samtidigt som kapten Gudmundsson kom igång ordentligt utan stod till slut som vinnare med 31-25 och kunde ta emot den glädjerusiga publikens hyllningar..

Sist men inte minst skall man nämna Nebosja Simic som återigen gjorde en riktig stormatch med en räddningsprocent på närmare 50 %.

Publik: 5064

IFK:s målskyttar: Stig Tore Moen 8, Jerry Tollbring 8 (6), Olafur Gudmundsson 6, Gunnar Stein Jonsson 5, Arnar arnarsson 1, Philip Henningsson 1, Albin Lagergren 1, Tim Sörensen 1.