Serieledning efter vinst mot GUIF!

Det blev en relativt klar seger med 27-23 (15-9) i kvällens drabbning mellan IFK Kristianstad och GUIF.

Det var annars GUIF som inledde bäst och hade ledningen med några bollar under inledningen av matchen. Efter TO från IFK vid 4-6 fortsatte det att gå trögt fram till 6-8. Sedan vände IFK på steken. Leo får tillsammans med försvaret stopp på GUIFs anfall och IFK kan göra 8-0 på 13 minuter fram till 14-8 vilket senare blev 15-9 i paus.

I andra halvlek behöll IFK försprånget och när GUIF fick 2 man utvisade under en kort sekvens trodde man att hemmalaget skulle göra ett större ryck. Utdelningen uteblev och istället kunde GUIF krympa avståndet något. Man kom dock aldrig närmre än 4 mål under hela andra halvlek utan IFK kunde bärga en komfortabel seger och återta serieledningen från Alingsås (som möter Hammarby i morgon). Detta mycket tack vare matchens lirare i hemmalaget, Leo Larsson, som radade upp räddningar mellan stolparna. Jerry Tollbring blev målbäst i hemmalaget med 6 mål varav 4/4 från straffpunkten. Gästernas målvakt Adam Krantz fick också briljera med många frilägesräddningar. Att det är tätt mellan matcherna märktes på hemmalaget som hade viss oskärpa både i avslut och passar men det förtar inte en skön seger och en bra laginsats inför 4722 glada åskådare

IFK:s målskyttar: Jerry Tollbring 6(4), Albin Lagergren 4, Viktor Hallén 3, Philip Henningsson 3, Mario Lipovac 3, Johannes Larsson 2, Stig Tore Moen 2, Olafur Gudmundsson 1, Richard Hanisch 1, Gustav Mogensen 1, Tim Sörensen 1.