Äntligen serieledare igen!

IFK lämnade inget åt slumpen och utklassade Hammarby med 33-21 (17-8).

Det tog IFK knappa nio minuter att tvinga fram den första Time Outen från Kalle Mattson på Hammarbys bänk. Då ledde IFK med 6-3. Det hjälpte föga för Leo fortsatte att storspela och IFK gick ifrån ytterligare till 8-3. En ledning som man höll fram till 12-7 när Ola tog Time Out och på de sista 9 minuterna i halvleken gjorde IFK en riktig fem-etta fram till pausledning 17-8.

Andra halvlek var en lång transportsträcka som IFK vann med tre bollar. Matchens märkligaste kuriositet var när Hammarby reducerade, genom Jerry Tollbring!! Jerry gjorde ett starkt hemspring och i sitt försök att rädda kvar bollen i spel bakom ryggen slank den in bakom en överrumplad Leo Larsson. Leo var annars gedigen i mål med över 50 % i första halvlek och straffräddning i andra. IFKs visar upp en gedigen bredd och det var klass-skillnad över hela linjen. Albin Lagergren vilade hela matchen och Tim Sörensen spelade både kant och på nio meter och gjorde det bra. Inge Aas Eriksen fick åter speltid och visade att axeln är hel när han drog in ett mål som uppmätte 104 km/h på skottradarn.

Nu är IFK tillbaka i serieledning och det är upplagt för två otroliga matcher först på fredag mot LUGI i Lund och sedan hemma nästa onsdag den 29 mars.

Publik: 4472

IFKs målskyttar: Tim Sörensen 7 (3), Stig Tore Moen 5, Olafur Gudmundsson 4, Mario Lipovac 4, Inge Aas Eriksen 3, Viktor Hallén 3, Philip Henningsson 2, Johannes Larsson 2, Gunnar Stein Johnsson 2, Jerry Tollbring 1.