IFK gav RIK en riktig Nyårssmäll!

Det var jämnt i början men denna match hade IFK bestämt sig för att vinna. Med siffrorna 25-16 (11-8) bärgade man den 35 raka segern hemma mot svenskt motstånd efter ett högklassigt spel inte minst försvarsmässigt.

Matchen inleddes målsnålt där ett mycket taggat IFK-försvar tvingade RIK till enkla misstag. I andra änden räddade unge Tobias Thulin gång på gång och efter knappa 11 minuter stod det 3-3 på tavlan. IFK fortsatte att neutralisera RIKs anfall och slet hårt i försvaret medan RIK fick förlita sig på Thulin i målet. Trots att han gjorde en grym halvlek kan IFK gå till pausvila i en tremålsledning 11-8.

I den andra halvleken ökar IFK tempot ett snäpp när matchen öppnar sig något. Olafur Gudmundsson med bistånd av Philip Henningsson skjuter sönder RIK och bakåt gör Nebosja Simic en galen halvlek och gäckar RIK:arna från alla lägen och dessutom gör ett mål i tom kasse. Under den första kvarten tog lagen farväl av varandra och delade på sig i målprotokollet och under de sista fem minuterna gled det iväg lite extra.

Man måste berömma ett mycket bra försvarsarbete från IFKs sida idag där många slet hårt över hela linjen i en match som bådar gott inför avslutningen av ligan i vår.

Det var en riktigt härlig nyårsstämning i Arenan där 4927 åskådare anförda av Södra kurvan skapade en magisk inramning till IFKs 35 raka hemmaseger.

IFKs målskyttar: Olafur Gudmundsson 8, Philip Henningsson 4, Albin Lagergren 3, Jerry Tollbring 3 (1), Stig Tore Moen 2, Richard Hanisch 1, Gunnar Stein Jonsson 1, Mario Lipovac 1, Nebosja Simic 1, Tim Sörensen 1.