Härlig urladdning av IFK som tog 38 raka hemmasegern!

IFK passade på att vila många slitna spelare i kvällens match mot kamratkollegorna från Skövde. De som fick chansen sprudlade av energi och spring och vann i utklassningsstil med 34-26 (16-13) mot ett blekt Skövde.

Det var Skövde som började bäst och ryckte åt sig en tvåmålsledning när IFK inte hittade vägarna framåt och ledde med 5-3 och 6-4. Vid ställningen 6-9 fick Ola nog och tog en Time out vid 16:20. Det fick önskvärd effekt för 4 minuter senare var IFK ifatt till 10-10 och det var gästernas tur att vädra det gröna TO kortet. IFK fortsatte dock att trumma på med Viktor Hallén och Johannes Larsson i spetsen som båda levererade i kontring och kanspel. Tim Sörensen kom in på höger 9 efter dryga kvarten och gjorde det bra. Han fick även förtroendet på straffarna efter det att Jerry missat den första och satte 4 av sina 5. IFK kunde gå till pausledning 16-13 efter det att Inge Aas Eriksen gjort sista målet för halvleken.

I den andra halvleken ökade hemmalaget aggressiviteten i försvarsspelet samtidigt som Skövde slarvade med många tekniska fel och vi kunde dra ifrån till en komfortabel ledning som sedan hölls in i mål.

Det var många som fick chansen och tog den idag. Kanterna o Tim är redan nämnda men även Inge Aas i sin "riktiga" come back och Richard Hanisch gjorde en bra match liksom Leo Larsson som var habil i målet.

IFKs 38 seger slutade i klang och jubel med siffrorna 34-26 och Viktor Hallén fick välförtjänt priset som bästa hemmaspelare.

Nu laddar vi om inför bataljen mot Kielce på lördag då sista tåget i kampen om ett vidare avancemang skall avgå i Kristianstad Arena kl 18:15

Publik 4804 gladdes åt segern och Södra Kurvan var fantastiska som vanligt

IFKs målskyttar: Viktor Hallén 8, Tim Sörensen 7 (4), Johannes Larsson 6, Richard Hanisch 5, Inge Aas Eriksen 4, Mario Lipovac 3, Gunnar Stein Johnsson 1.