Utklassningseger för IFK mot jumbon!

IFK krossade kamratkollegorna från Ystad i kvällens match och vann med 39-22 (19-15).

I första halvlek lyckades IFK Ystad hänga med hyfsat när hemmalaget gjorde mål lite som man viklle. I den andra när försvaret tätnade och Leo stängde helt i målet blev det ren utklassning. IFK vann alla dueller och det var lite som på 70-talet, först över mittlinjen skjuter!

Framåt var det leverans på alla händer. Ollie hade en period med skarpskytte, Albin en annan och Stig-Tore som nu verkar helt återställd gjorde 5 mål på 13 minuter. Genom segern kunde IFK putsa målskillnaden och gå förbi HK Malmö upp på tredjeplatsen i tabellen. IFK har dock fortfarande en match mindre spelad. Den matchen är nästa hemmamatch på tisdag den 21/3 då Hammarby kommer på besök. Innan dess bär det av till Eskilstuna för en dust med GUIF på lördag.

Publik: 4569

IFKs målskyttar: Olafur Gudmundsson 8, Stig-Tore Moen 7, Albin Lagergren 6 (1), Richard Hanisch 5, Viktor Hallén 5, Arnar Arnarsson 2, Inge Aas Eriksen 2, Tim Sörensen 2 (1), Philip Henningsson1, Johannes Larsson 1.