Simic murade igen kassen för ännu en seger!

IFK Kristianstad lade ännu en hemmaseger till sin långa svit när man besegrade toppkollegan Alingsås HK med 25-16 (9-6) inför 5056 lyckliga åskådare.

Det var en synnerligen målsnål match under hela den första halvleken där två täta försvar och två mycket bra målvakter höll nere målfabrikationen. Unge Erik Pettersson var mycket bra och låg uppemot 50 % de första 30 minuterna. Problemet för Alingsås var att Nebosja Simic var ännu värre med hela 65 % i första halvlek. Han räddade enkla skott, han räddade svåra skott, frilägen och kontringar vilket till slut ledde till att Alingsås endast fick med sig 6 mål in till pausvilan dvs lika många som under fjolårets SM-final. Skillnaden mot den matchen var att även IFK hade svårt att hitta målet då spelet stundtals gick i sidled och fastnade i gästernas tunga försvar.

I inledningen av andra såg det ut liknande ut och Ola tog Time out efter 3 minuter! En av de snabbare TO man sett i ledning. Det satte fart ordentligt på hemmalaget som gjorde ett mäktigt som avgjorde matchen. Simic fortsatte att skrämma slag på Alingsåsarna med en hel drös svettiga räddningar i den högre skolan när IFK gick ifrån till 18-8. Resten var mer av akademisk karaktär när hemmalaget kunde spela av matchen fram till 25-16 och bärga sin 41sta raka hemmaseger mot svenskt motstånd. Det är väl runt två år sedan man förlorade senast i Kristianstad Arena.

Förutom nämnde Simic var Tim Sörensen snabbt och vass både från 6 och 9 meter. Även kapten gudmundsson visade kaptenstakter med några offervilliga bollstölder och 5 mål.

Södra Kurvan var i högform och höll trycket i Arenan uppe i 60 minuter.

IFKs målskyttar: Tim Sörensen 7 (3,5), Olafur Gudmundsson 5, Stig Tore Moen 5, Viktor Hallén 2, Gunnar Stein Johnsson 2, Mario Lipovac 2, Arnar Arnarsson 1, Jerry Tollbring1.