Seger och serieseger!

Kristianstad gjorde jobbet och vann rättvist borta mot HIF Karlskrona. En seger som innebar att Kristianstad är klara seriesegrare - för tredje säsongen i rad! IFK Kristianstad är därmed första lag att vinna grundserien i Handbollsligan.

Matchen är jämn de inledande 20 minuter. Sista 10 gör IFK ett ryck från 8–8 till 12–8.

Kristianstad går till halvtidsvila med ledningen 14-11 efter att Tim Sörensen dunkat dit IFKs fjortonde mål i sista sekunden.

I den andra halvleken krigar Karlskrona sig in i match och med 15 minuter spelat av andra halvek låg hemmalaget under med endast 2 bollar. Då ryckte IFK igen.

Sista 10 var det inget snack om saken och Kristianstad kunde mer eller mindre spela av matchen i slutet.

Seriesegern innebär att vi väljer först vilka vi ska möta i kvartsfinalen. Vi får välja mellan lagen som hamnar på 7 eller 8 i tabellen ( Guif eller Ystads IF).

Sista omgången i grundserien spelas på torsdag då vi tar emot Ricoh i Kristianstad Arena.

Direkt efter matchen väljer vi kvartsfinalmotståndare.

Till sist vill vi rikta ett stort tack till de ca 300 tillresta Kristianstadssupportrarna