Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK föll mot Vardar trots storspel av Simic!

Formstarka och storsatsande HC Vardar blev numret för stort för IFK i kvällens Champions League-premiär för säsongen. Gästerna vann med 23-28 (12-15).

IFK inledde matchen respektlöst och med högt tempo och gästerna såg lite tagna på sängen. Vid hemmaledning 7-4 tog den rutinerade Raul Gutierrez Time Out och efter det vände <vardar matchen genom att göra 5-0 på IFK varpå det var hemmalagets tur att ta TO. Då hade gästernas legendariske målvakt Arpad Sterbik växt in i matchen och gäckade hemmaspelarna gång på gång. I hemmakassen stod för kvällen Nebosja Simic och han var mycket mycket bra. Vardars rutin och bredd gjorde att man trots detta kunde glida ifrån till halvtidsledning 12-15.

En kvart in i den andra halvleken hade denna ledning drygats ut till 17-23 trots fortsatt storspel från Simic s sida. problemet var att hemmaspelarna hade förtvivlat svårt att överlista Sterbik. Samtidigt kom ett antal tekniska fel in och förstörde för IFK. Unge Philip Henningsson gjorde återigen en storstilad match och var klart bäst av utespelarna med sina 7 mål och bra försvarsspel.

Som summering kan man konstatera att det var en mycket bra handbollsmatch och IFK stred tappert och spelade mycket bättre än i de inledande matcherna i Handbollsligan. Problemet var bara att Vardar var snäppet bättre och säkert kan vara en av kandidaterna till en Final Four plats i Köln när säsongen skall summeras

IFKs målskyttar: Philip Henningsson 7, Gunnar Stein Johnsson 3, Albin Lagergren 3, Jerry Tollbring 3 (1), Arnar Arnarsson 2, Tim Sörensen 2, Richard Hanisch 1, Matrio Lipovac 1, Stig-Tore Moen 1.