Oktoberfest i Arenan !

Det var party i dubbel bemärkelse när IFK tog sin första seger i årets Champions League genom att besegra de kroatiska mästarna HC Zagreb med klara 29-22 (13-10).

Matchen inleddes tätt och målsnålt men det märktes från början att det var ett fokuserat IFK som var tydliga i försvarsarbetet. Hemmalaget hade 3-1 efter 10 minuter där man helt neutraliserade Zagrebs attacker men efter första kvarten var det utjämnat 5-5. Båda lagen slarvade en hel del med tekniska fel men IFK gjorde ett första ryck fram till 8-5 efter en del fina räddningar av Simic och utdelning på kontringar från Tollbring o Sörensen samtidigt som Albin Lagergren klev fram och målade utifrån. Zagreb tog sin andra Time Out redan efter dryga 22 minuetr i underläge 9-5 men hemmalaget höll spelet uppe och kunde gå till paus med 13-10 i ryggen. det var egentligen bara när Zagreb fick sin storskytt Mandalinic i läge som man var farliga från 9 meter.

Andra halvlek började lite trevande och IFK blev lite mer ineffektivt för en stund men behöll övertaget och ökade på tfram till 19-14 för nu hade Simic kommit igång på allvar och släppte inte mycket förbi sig vilket föranledde gamle storspelare och Zagrebcoachen Vujovic att ta sin sista TO redan efter dryga 10 minuter av andra halvleken. Man kom några bollar närmre men föll sedan tillbaka till slarv och ineffektivitetn och IFK kunde gå fram till 22-16 efter 18 minuter och Lagergren var stekhet. De sista 10 minuterna hade IFK kontroll på matchen och kunde till slut bärga en mycket viktig och meriterande seger med 29-22. Nämnda Lagergren och Simic var kungar på plan men det var även positivt att se Olafur Gudmundsson tillbaka i laget. Han växte in i matchen och gjorde en mycket bra andra halvlek. Faktum är att med lite torrare krut i bössorna i kväll hade IFK vunnit med 10 bollar..

En stor elogé också till Södra Kurvan som ikväll var helt fantastiska och lyfte hela Arenan och vi hoppas att ännu fler än dagens 4057 kommer till nästa match då vi den 22 oktober möter de slovenska mästarna Celje kl 19:00.

IFK:s målskyttar Albin Lagergren 9 (1), Tim Sörensen 6, Jerry Tollbring 6 (1), Olafur Gudmundsson 5, Mario Lipovac 2, Philip Henningsson 1.