Oavgjort efter rysare

IFK Kristianstad fick oavgjort efter en rysare hemma mot Celje i Champions League. En match mellan två lag som kämpade i 60 minuter och kunde slutat hur som helst. När slutsignalen ljöd hade vi 29-29 på resultattavlan. En vunnen poäng - summerade tränare Ola Lindgren efter matchen.

Kristianstad är det lag som denna gråa oktoberdag startar absolut starkast och leder med 4-1 efter 8 spelade minuter. I mitten på första halvlek gör IFK 5 raka mål och går ifrån till 10- 5 inför en fantastisk hemmapublik. Simic startar bra och hans räddningar leder till snabba omställningar för de brandgula.

IFK gör en bra försvarsinsats de första 30 minuterna och släpper endast in 11 mål. I halvlek leder Kristianstad med 3 bollar (14-11)

I inledningen av den andra halvleken är Kristianstad en man mer, men trots detta gör bortalaget Celje två raka mål. Fem minuter in i andra halvlek har bortalaget knappat in försprånget och är ikapp.

I båda lagen är det högerniorna som tar stort ansvar, Albin i IFK och Blac Janc i Celje. Båda utsågs sedan till lagens bästa spelare.

Med drygt 20 minuter kvar av matchen gör Celje ett miniryck. Kristianstad har det tufft i försvaret och får slita hårt för att hänga med.

När det känns som luften gått ur laget gör IFK som så många gånger förr och krigar sig tillbaka in i matchen. Påhejad av en grym hemmapublik kvitterar Henningsson till 23-23 och strax därpå tar IFK ledningen efter att Jerry Tollbring kontrat in 24-23, och Kristianstad Arena kokar med 13 minuter kvar av matchen.

Slutet på matchen blir en rysare. Inbytte Leo Larsson räddar ett viktigt läge med minuten kvar av matchen. Kristianstad leder då med 29-28 och går till anfall, man får en diskutabel offensiv foul emot sig och med några sekunder kvar av matchen kvitter Celje till 29-29.

På presskonferensen efter matchen sa Ola Lindgren att han var glad över poängen. Matchen skiljer sig mycket i de båda halvlekarna, den första släpper IFK 11 bollar och i den andra släpper man 18.

Målskyttar:

IFK: Jerry Tollbring 8, Tim Sörensen 6, Albin Lagergren 5, Olafur Gudmundsson 4, Philip Henningsson 3, Arnar Arnarsson 1, Stig Tore Moen 1.

Celje: Blac Janc 9, Vid Poteko 5, Gal Marguc 5, Miha Zarabec 4, Borut Mackovsek 3, Luka Zvisej 2,Kristian Beciri 1.